DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Jelesre vizsgázott a Honda-motor - örülhet a Red Bull

Egy egyértelműen motorerő-függő pályán is abszolút versenyképes volt a Toro Rosso-Honda, Pierre Gasly szerint mindenben javulnak a japánok - aggódhat a Renault...

Ugyan előzetesen arra lehetett számítani, hogy Spában és Monzában is nagyon szenvedni fog majd a Toro Rosso a Honda-motor miatt, ez végül Belgiumban egyáltalán nem így történt: bár az időmérőn az eső is besegített, de Pierre Gasly a futamon is tartotta a lépést a Mercedes- és Ferrari-erőforrásokat használó autókkal, végül be is fért a pontszerzők közé.

"Nagyon örülök ezeknek a pontoknak! Arra számítottunk, hogy egy ilyen pályán nehéz hétvége vár ránk, így két ponttal gazdagodni nagyon pozitív dolog. A futam összességében elég nyugodtan telt számomra, a tizedik helyről rajtoltam, megelőztem Danit és Kimit az egyes kanyarban, feljöttem a nyolcadik helyre, majd később Valtteri megelőzött. Azt tudtuk, hogy ezzel nem tudunk mit kezdeni, de nyomtam, ahogy tudtam és a kilencedik hely elégedettségre ad okot" - lelkendezett a 2019-ben már biztosan a Red Bullnál versenyző francia.

honda_6



A Honda-motor teljesítménye az energiaitalosok számára is jó visszajelzés, hiszen bármivel is harsogja tele a médiát az elmúlt hetekben Cyril Abiteboul és a Renault, a japánok erőforrása bizony versenyképesnek tűnt még egy olyan pályán is, ahol borzasztó sokat jelent a motorteljesítmény. "Szerintem mindenen érezhető a javulás, a vezethetőségen, a megbízhatóságon nincsenek gondjaink" - mondta Gasly.

"Kellene még egy kis plusz teljesítmény, hogy stabilabban ott legyünk a legjobb tízben, de ez tényleg pozitív hétvége volt. Szerintem a következő nehéz lesz, de ha ezt nézem, akkor jól alakult. Az, hogy Ericssont magam mögött tudtam tartani, mutatja, hogy a Honda javul."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: