DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 7. kedd
F1

Ocont továbbra is támogatja a Mercedes

Egyelőre nagyon bizonytalan a helyzet a Force Indiánál a tulajdonosváltás után. Sokan Lance Stroll érkezését veszik biztosra, így viszont a jelenlegi pilóták közül valakinek mennie kellene.

Lawrence Stroll lett a csapat új tulajdonosa, amivel együtt fia érkezését is jósolják a Force Indiához már év közben. Esteban Ocon és Sergio Perez is kihozta a káosz időszaka után a kvalifikációból a maximumot, ugyanis mindketten a második sorból indulhatnak a futamon.

A jó szereplés azonban jelenleg viszont messze nem biztos a maradásra a fentiek miatt. Toto Wolff szerint hatalmas tehetség lakozik Oconban, amit nem szabad elvesztegetni: „Nincsenek kétségeim afelől, hogy Esteban Ocon versenyeket fog nyerni, és a bajnoki címért fog küzdeni a jövőben. Az időmérőn ismét megmutatta tehetségét.”

„Már azt hittük, hogy biztossá vált a jövője a hungaroringi futam környékén, de akkor minden megváltozott 48 óra alatt. Ez van, ezt nincs értelme magyarázni, a dolgok balszerencsésen alakultak Esteban szempontjából” – vázolta az osztrák szakember a helyzetet.

 wolff-oconrol



Wolff elmondta, Ocon még mindig a Mercedes bizalmát élvezi: „Továbbra is segíteni fogunk neki, hogy megtaláljuk a rövidtávú megoldást, és üléshez jusson, ha úgy alakul. Nagyon sokan érdeklődnek iránta, csak egy kis keresés kérdése, és pár nap, míg megtaláljuk neki és a csapatnak a legjobb megoldást.”

„Jelenleg nagyon sok tárgyalás fut a háttérben: most nem csak egy átigazolásról van szó. Néhány sakkfigurát a helyére kell tennünk, és ez még nem tisztázódott.”

Gil de Ferran nyilatkozatából kiderül, hogy nem a McLaren lesz Ocon mentsvára, ha arra kerülne sor: „Esteban nem a mi versenyzőnk, így nem fogom ezt kommentálni. Viszont megerősíthetem, hogy jelenleg nincsenek más terveink, és ő (Vandoorne) az év hátralévő részében nálunk fog versenyezni.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: