DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Alonso: Sainz a megfelelő ember a McLaren számára

Fernando Alonso utódja Carlos Sainz lesz a McLarennél, és a kétszeres világbajnok szerint minden megvan Sainzban ahhoz, hogy egy McLaren-szintű projektet vezessen.

Fernando Alonso lassan egy hete jelentette be, hogy az év végén kiszáll a Formula-1-ből, s nem sokkal ezután a McLaren is bejelentést tett: egy másik spanyol, Sainz váltja Alonsót Wokingban. Fernando Alonso elmondta, hogy örül honfitársa érkezésének, és úgy gondolja, hogy Sainz nagy segítségére lesz a csapatnak.

„Carlosban minden megvan, hogy egy olyan projekt vezére legyen, mint a McLaren felemelkedése. Reméljük, ez év után is folytatódni fog ez a tendencia” – mondta el Alonso a Ziggo Sport Totalnak.

Alonso szerint Sainz méltó utódja lesz


„Az autó problémáit már néhány hónappal ezelőtt sikerült felfednünk, azonban sajnos nem tudtuk mindet kijavítani, hiszen az autó kialakítása ezt idén már nem teszi lehetővé. De szerintem 2019-ben teljesen máshogy nézhet majd ki. Az majd egy jobb év lehet, és Carlos van elég agilis és tehetséges ahhoz, hogy az élére álljon ennek a projektnek. Még mindig nagyon fiatal, és bár nincs olyan régóta az F1-ben, de a Toro Rossónál és a Renault-nál szerzett tapasztalata sokat érhet majd a McLaren számára.”

Alonso korábbi világbajnok csapattársa szerint azonban már nem olyan biztos, hogy Sainz a legjobb döntést hozta meg. Button semmi garanciát nem lát arra, hogy a McLaren jövőre jobb lesz: „Carlos jól teljesített a Renault-nál, de lehetetlen megmondani, hogy jó döntés volt-e számára a McLarenhez menni. Viszont mivel Ricciardo megy a Renault-hoz, így talán ez volt számára az egyetlen értékelhető lehetőség. Meglátjuk majd, hogy sikerül-e javulnia a McLarennek. Nehéz dolguk lesz, de még mindig egy nagyszerű csapatról beszélünk. Biztosan időbe fog telni, de vissza fognak térni az elejébe.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: