DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Sainz továbbra is 2018-ra koncentrál

Nemrég vált biztossá, hogy Carlos Sainz váltja Fernando Alonsót a McLarennél, de a fiatalabbik spanyol szeretne jó eredményeket elérni a Renault-val, és a csapat célkitűzéseiről is beszélt.

A francia gárda célja nem más, mint megtartani a negyedik pozíciót. A Haas, a Force India és a McLaren is versenyben lehet ezért a pozícióért, de a Renault-nak leginkább az egyre jobban teljesítő amerikai alakulatra kell figyelnie.

Fernando Alonso, Daniel Ricciardo és Carlos Sainz F1-es sorsa is eldőlt az elmúlt hetekben, amire a fiatalabbik spanyol is kitért: „Elég intenzív lett ez a nyár az átigazolásoknak köszönhetően. Nagyon sok kemény munka vár ránk a szezon hátralévő részében. Nem lesz könnyű a bajnokság negyedik helyén maradni, de állunk elébe ennek a kihívásnak.”

Sainzra tehát 2019-ben új kihívás vár, de azt is elmondta, jelenleg mire figyel a leginkább: „Mindent bele fogok adni, hogy eredményes legyek jövőre is. Jó, hogy marad kapcsolatom a Renault-val, és az, hogy nem szakad meg minden teljesen velük 2018 után sem. A koncentrációm most viszont teljes mértékben az idei versenyekre irányítom.”

 sainz-tovabbra-is-2018-ra-koncentral



„Jó, hogy volt egy kis szünet, de pilóta vagyok és imádom a versenyzést. Minél előbb kerülök autóba, annál boldogabb leszek. A nyarat a családommal és a barátaimmal töltöttem, és volt esélyem pihenni, és fel is töltődtem energiával a szezon második fele előtt. Az edzés és az étkezés maradt ugyanaz a szünet alatt is, de megengedtem magamnak néhány ráadás jégkrémet” – elevenítette fel nyári élményeit a Renault versenyzője.

A spanyol egy kicsit előre is tekintett: „Spa nagyon élvezetes, mivel mindenből van benne egy kicsi: a gyors kanyarokból, a hosszú egyenesekből, előzési lehetőségekből, emelkedők és kiszámíthatatlan időjárás. Nagyon nehéz itt megtalálni a tökéletes egyensúlyát az autónak. A gyors kanyarok magas leszorítóerőt igényelnek, de arra is vigyázni kell, hogy ne veszítsünk nagy sebességet az egyenesekben.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: