DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Grosjean Spában mentené ülését

Romain Grosjean szezonja nem úgy alakult, ahogyan azt előzetesen eltervezte, így most Spa-Francorchamps-ban szeretne egy kimagasló eredményt elérni, hogy bizonyíthasson a Haasnak.

Grosjean számára 2018 borzalmasan kezdődött: technikai hibák, balszerencse, balesetek tömkelege. A francia azonban azóta sem találta meg önmagát, mivel néha ugyan képes egy-egy kiugró teljesítményre, de konstansan még mindig nem tud elfogadható teljesítményt nyújtani. Ugyanakkor Belgiumban állt utoljára dobogón, és sok szép emlék fűzi ehhez a helyhez, így mindenképpen szeretne valami maradandót nyújtani a hétvégén.

„Jó autónk volt Belgiumban, abban az évben” – emlékezett vissza Grosjean az F1i intejújában.

Grosjean mindent belead majd ezúttal is


„A negyedik helyre kvalifikáltam magam, de egy sebességváltó-csere miatt csak a kilencedikről indulhattam. Sikerült megelőznöm néhány autót, aztán hirtelen a dobogón találtam magam. Őszintén szólva, az egy olyan hétvége volt, ahol minden összejött. 2011-ben itt nyertem meg a GP2 bajnoki címét is – erre boldogan gondolok vissza.”

Grosjean valószínűleg érzi, hogy egyre inkább inog alatta az ülés, ezért most Belgiumban szeretne kimagaslót nyújtani: „Ha nem úgy érkeznék meg egy versenyre, hogy azt érzem, én vagyok a legjobb, vagy győzni szeretnék, akkor inkább otthon kellene, maradjak a gyerekekkel. Mindig a pódiumon akarok végezni, mindig meg szeretném nyerni a versenyt. Persze ez nagyrészt az autón múlik. De végső soron mindig a legjobbamat akarom nyújtani és soha nem adom fel. Azt hiszem, ilyen kell, legyen egy versenyző mentalitása.”

Miután egyre valószínűbb, hogy Kimi Raikkönennel hosszabbít a Ferrari, Grosjeanra leginkább Leclerc jelenthet veszélyt, azonban mindenki legyen nyugodt afelől, hogy tartogat még meglepetéseket ez ügyben is az idei év.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: