DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

2019-ben még nagyobbat fejlődhet a Sauber

Rendkívül optimisták a svájciak háza táján, ugyanis az Alfa Romeo támogatásával a javulás is érezhetően megindult a csapatnál: elmozdultak az utolsó helyről, és pontokat szereznek a pilótáik.

Az Alfa Romeo partnersége mellett természetesen a Ferrari motorjának erősödése is nyilvánvalóan előre lendítette az alakulatot. Az olaszok erőforrását használó másik csapat, a Haas is jó formát mutat, sőt Günther Steinernek még meg is kellett védenie istállóját, mert többen azzal vádolták a Haast, hogy az autójuk egy Ferrari-replika.

A Sauberen is látszik a fejlődés: tavaly összesen kétszer jött össze nekik a pontszerzés, ehhez képest idén már hét versenyhétvégén is az első tízben végeztek (Ausztriában mindkét versenyzőt az első tízben intették le).

 resta-a-sauber-fejlodeserol-2018-01



A svájci gárda technikai igazgatója, Simone Resta is bizakodó a mutatott teljesítmény miatt: „Úgy gondolom, hogy a csapat nagyon erős talpra állást és javulást mutat idén, és ez is jelzi, hogy az alapok és a versenyképességünk is megvan. Az istálló mérete megnőtt, a technikai részlegünk jó. Nem gyári csapatként jó adottságokkal és egy remek technikai háttérrel rendelkezünk. Minden feltétel adott egy nagy előrelépéshez.”

„Legjobban most 2019-re összpontosítunk, de ennek egy fokozatos utazásnak kell lennie, így először a kiindulópontot kell meghatároznunk. Kétségtelen, hogy jövőre nagy változás lesz az aero-szabályok tekintetében, így néhány elemet nem lehet majd áttenni egyik autóról a másikra” – tért rá az olasz szakember a csapat közeljövőben kapcsolatos terveire.

„Ami a technikai részt illeti, az autó többnyire ugyanolyan marad, mint idén, így biztos vagyok benne, hogy itt fel tudunk majd használni néhány alkatrészt 2019-ben is. Javulnunk kell és sok a tennivalónk” – zárta mondandóját Resta.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: