DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Briatore: Alonso elvesztette a motivációját

Korábbi csapatfőnöke szerint Fernando Alonso elvesztette lelkesedését a Formula-1 iránt, ezért jelentette be kedden a visszavonulását, de egy nap még talán visszatérhet.

Flavio Briatore, aki valamilyen szinten még mindig Alonso menedzsmentjének a tagja, úgy gondolja, hogy a kétszeres világbajnok elvesztette a motivációját a Formula-1 iránt, s ezért döntött a visszavonulás mellett, azonban úgy véli, egy nap Alonso még visszatérhet az F1 vérkeringésébe, azonban ehhez egy versenyképes autóra lesz szükség.

Briatore szerint Alonso belefáradt ugyanis a folyamatos sikertelenségbe, valamint azt is elmondta a La Gazzetta dello Sportnak, hogy a spanyol most más kategóriákra szeretne koncentrálni.

Alonso elvesztette a győzelembe vetett hitét az F1-ben


„Számára teljesen értelmetlen hetedik, nyolcadik helyekért versenyezni. Ez egy tipikus példája annak, hogyan vegyük el egy versenyző motivációját. Érdekesnek találom, hogy jelenleg a Formula-1-ben nincs egy megfelelő hely, egy olyan pilóta számára, mint Fernando.”

Christian Horner nemrég azt mondta, hogy a nagycsapatok azért nem szeretnék megszerezni Alonsót, mert nagyon bomlasztó a mentalitása és a személyisége. Briatore válaszolt a Red Bull csapatfőnökének: „Barátok vagyunk Christiannal, de azt hiszem, kissé izgatottan tette ezt a kijelentést. Szerintem, ha van csapat, amely nem képes kordában tartani a pilótáit, akkor az az övék. Pontosan ezért megy el Ricciardo is.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: