DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Kapós lett a Haas, jönnek az érdeklődők

Romain Grosjean ülése veszélyben lehet, a nyári szünet után fog döntést hozni az amerikai F1-es istálló - Günther Steiner szerint nem ők keresik a pilótákat, hanem a pilóták keresik őket.

Ugyan továbbra is sok kritikát kap a Haas, de azt senki sem tagadhatja, hogy az amerikai istálló jól csinálja, amit csinál: szoros partnerségben van a Ferrarival és többek között ennek is köszönhetően ott van a középmezőny legelején. Jelenleg az ötödik helyet foglalják el a gyártók között, de lehet ez még jobb is, a Ferrari-motortól joggal tartanak a riválisok, ráadásul eddig rengeteg pontot dobtak el a hibák miatt, nem azért, mert a tempójuk nem lett volna elég jobb eredményekre.

Ha már hibák: Romain Grosjean helyzete éppen ezért kérdéses a jövő szezonnal kapcsolatban. Ugyan a francia azt nyilatkozta, hogy most már talán sikerült összeszednie magát, az egyértelmű, hogy csapaton belül az élete formáját futó Kevin Magnussen van "felül", hétszer szerzett már pontot és a három topcsapat versenyzői mögött övé a második hely, a középcsapatok pilótái közül csak Nico Hülkenberg előzi meg. Az ő maradása gyakorlatilag biztos, Grosjeané viszont kevésbé: a jó teljesítmény miatt kapós lett a csapat a versenyzők körében.

steiner_1



"Azt nem mondhatom, hogy mi járunk körbe vásárolni, mert ez igazából úgy néz ki, hogy sokan jönnek hozzánk vásárolni" - fogalmazott Günther Steiner, a Haas csapatfőnöke az átigazolásokkal kapcsolatban. "Vannak, akik egyértelmű okokból kérdezősködnek, érdeklődnek, látni akarják, hogy mit csinálunk, de ez még nem jelenti feltétlenül azt, hogy jönni is akarnak."

"A nyári szünet után majd döntést fogunk hozni, de most még nem gondolunk erre. Igen, nagyobb az érdeklődés és sokan kérdezősködnek, a munkám része pedig az, hogy tudjam, hogy mi történik a piacon. Nekem mindenesetre sokakkal van jó kapcsolatom" - tette hozzá Steiner.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: