DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Palmer: Ricciardo kilépett Verstappen árnyékából

A Renault korábbi pilótája, Jolyon Palmer szerint Ricciardo azzal, hogy a Renault-hoz igazolt, hátra lépett egyet, de ez egy szükséges lépés volt, hogy kikerüljön Verstappen árnyékából.

Az a szóbeszéd járja az F1-es sajtóban, hogy Ricciardo leginkább azért döntött úgy, hogy elhagyja a Red Bullt, mert Dietrich Mateschitz nem tudott egyenlő körülményeket garantálni Max Verstappen és Daniel Ricciardo számára, utóbbi kárára. Az ausztrál versenyzőtől mindenki arra számított, hogy már a Hungaroringen bejelenti, hogy hosszabbított a Red Bull-lal, azonban Ricciardo pénteken sokkolta a világot azzal, hogy a Renault-t választotta.

Jolyon Palmer 2016-ban és 2017-ben volt a Renault pilótája, azonban utolsó évében még a szezon vége előtt kénytelen volt átadni helyét Carlos Sainznak. Most úgy gondolja, hogy Ricciardónak nem lesz esélye egyből győzni a Renault-val, de az idő előrehaladtával egyre gyümölcsözőbb lehet majd ez a kapcsolat is.

Palmer szerint jó döntést hozott Ricciardo


„Őszintén szólva ez egy kicsit visszalépés Ricciardo számára” – kezdte Palmer a BBC-nek. „Ők egy olyan csapat, akik jelenleg felszálló ágban vannak, de egyelőre még nagy a hátrányuk. Úgy gondolom, hogy a pénz is fontos szerepet játszhatott Ricciardo döntésében, mivel Verstappennek rengeteget fizettek azért, hogy a csapattal maradjon, és Ricciardónak valószínűleg nem akartak ennyi pénzt adni.”

„Ricciardónak is jobb lesz a Renault-nál, hiszen ott úgy érezheti majd, hogy olyan csapathoz került, akik igazán örülnek az ő érkezésének. Hatalmas reményt fektetnek be majd Ricciardóba annak érdekében, hogy előrébb lépjenek, szóval úgy gondolom, hogy a Renault a megfelelőbb csapat Ricciardo számára, még ha egy kissé most le is vannak maradva. Én úgy éreztem – és valószínűleg ő is -, hogy Verstappen kicsit kezdte árnyékba szorítani, és az egy nagyon veszélyes hely.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: