DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Hamilton szerint még nem ért véget a csata

A Mercedes istálló négyszeres világbajnoka úgy gondolja, hogy még nem lefutott a világbajnoki címért folyó harc, hiszen egyelőre még korai is erről beszélni, azonban győzelmei hitet adtak a csapatnak.

A lélektani előny egyértelműen a Mercedesnél és Lewis Hamiltonnál van jelen pillanatban, hiszen miután Hamilton a Brit Nagydíjon ütközött, s így legfőbb riválisa nyerte meg a futamot, Németországban visszaütöttek a Ferrarinak, ahol Vettel versenye a falban ért véget. Most pedig a Hungaroringen egy újabb nem várt sikert aratott Lewis Hamilton.

Hamiltonnál van a lélektani előny


A brit így 24 pontosra növelte előnyét összetettben Sebastian Vettellel szemben, azonban annak ellenére, hogy emiatt nyugodtabban mehet el a nyári szünetre pihenni, úgy gondolja, hogy most még nem jött el az ideje annak, hogy a világbajnoki címre gondoljon: „Egyáltalán nem gondolok erre. És még amúgy is korai lenne, tekintve, hogy a szezonban nekünk is megvoltak a hullámhegyeink -és völgyeink” – mondta Hamilton a GPFansnek.

„Úgy hiszem, nincs egy pillanat sem, amikor arra gondolhatnék, hogy egy kézzel már fogom a trófeát. Hosszú még a szezon. Ami valóban fontos, az az, hogy továbbra is nyomás alatt tartsuk a Ferrarit és ugyanolyan keményen dolgozzunk, mint eddig tettük. Csak álmodni mertünk róla, hogy ebben a pozícióban leszünk. Megnyugtató, hogy egymás után megnyertem két futamot, és így mehetünk el nyaralni. Ez a lökés sokáig meg fog érződni a csapaton, és mindenkinek önbizalmat fog adni.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: