DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 2. csütörtök
F1

Hamilton: A Ferrari gyorsabb, de ez nem minden

A Mercedes négyszeres F1-es világbajnoka úgy látja, hogy ugyan a nyers tempó a rivális mellett szól, a többi dologban eddig jobb munkát végeztek, a hangulat a csapatnál pedig jobb, mint valaha.

Lewis Hamilton is osztja azt a nézetet, amelyről Ross Brawn és Sebastian Vettel is beszélt, vagyis hogy a Ferrari autója jelenleg gyorsabb, mint a Mercedes - ezzel együtt úgy látja, hogy jobb munkát végeztek csapatként, ezért vezetik az egyéni és a konstruktőri pontversenyt is. 

"Mindannyian tudjuk, hogy idén a Ferrari van előnyben a tempót tekintve, de szerintem összességében, a komplett teljesítményt, a stratégiát nézve... egy bajnokságot megnyerni nem csak a sebességről szól, hanem arról, hogy hogyan kezelünk dolgokat, milyen döntéseket hozunk, milyen hibákat követünk el, mindennek súlya van" - magyarázta a világbajnok a Sky Sportsnak.

izzadt hamilton



"Szerintem eddig mi végeztünk valamivel jobb munkát. Van dolgunk, van, amiben javulnunk kell, több teljesítményre van szükségünk, meg kell próbálni elkapni őket, de a többi dologra is ugyanúgy figyelnünk kell, mert ezek teszik lehetővé, hogy legyőzzük a Ferrarit, amikor ők nem a legjobb formájukat hozzák."

Azt viszont visszautasítja, hogy fél kézzel már a világbajnoki trófeát hozná. "Ez abszolút nem így van. Ez még nagyon korai, látjuk a hullámvölgyeket, egyszer előrébb vagyunk pár ponttal, aztán hátrébb néhánnyal. Nagyon messze még a vége, sok dolog történhet, de a fontos az, hogy így folytassuk a munkát, az ehhez való hozzáállásunk kiváló, a hangulat és a tűz pedig jobb, mint valaha."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: