DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 17. péntek
F1

Vettel: Nem tudtam volna megelőzni Hamiltont

Hamilton pedig úgy véli, nehéz dolga lett volna, ha Vettellel szemben kell védekeznie. A Magyar Nagydíj első két helyezettje elképzelte, mi lett volna, ha a Ferrari taktikája beválik, és a német Bottas elé tér vissza.

A Magyar Nagydíj döntő pillanata volt Sebastian Vettel bokszkiállása. A többi élpilótához képest fordított stratégia – előbb lágy, majd ultralágy abroncs – nyerőnek tűnt, ám a német egyik kerekénél elúszott néhány másodperc, korábban pedig a lekörözések alatt szintén időt veszített, így a tervekkel ellentétben végül csak a harmadik helyre, Valtteri Bottas mögé tért vissza a pályára.

Ahelyett, hogy az éllovas Lewis Hamiltont érte volna utol a gyorsabb gumikon, hogy támadja, a másik Mercedes, Valtteri Bottas mögé szorult be. Csak öt körrel a leintés előtt előzte meg a finnt, akivel összeütközött a manőver során – Hamilton ekkor már befoghatatlan messzeségben járt. A verseny első és második helyezettje is eljátszott a gondolattal, mi történt volt, ha Vettel támadni tudja az élen álló Mercedest:

„Azt hiszem, Lewisnak még sok volt tartalékban” – vélekedett Vettel a Sky Sportsnak nyilatkozva. „Talán utolértük volna őt, de előzni már nem sikerült volna. A végén látni lehetett, hogy sokkal gyorsabb voltam Valtterinél, de eleinte nem tudtam mit kezdeni vele, ezért inkább hátradőltem, és vártam az utolsó 10 körig.”



„Ha Valtteri elé jött volna vissza, akkor nagyon, nagyon nehéz lett volna” – mondta Hamilton. „Valószínűleg öt körrel a leintés előtt elkap engem. És akkor vajon magam mögött tudtam volna tartani? Nagyon nehéz dolgom lett volna.”

A Hungaroringen hatodik alkalommal győztes Hamilton kiemelte, hogy azon a hétvégén tudott nyerni, melyen a Ferrari tűnt fő esélyesnek: „Egyértelmű, hogy nem számítottunk erre. Tudtuk, hogy gyorsak lesznek, mivel az utolsó három-négy versenyen erősek voltak. A tempójuk javult, a semmiből lettek gyorsabbak az egyenesekben. Mi azonban jobb munkát végeztünk a stratégiával, és minden lehetőséget kiaknáztunk, ami adódott. Ez lehet a kulcs év végén. A Ferrarié volt eddig a jobb csomag, de remélhetőleg tudunk javítani a sajátunkon az év második részében, és kicsivel erősebb lesz, mint az övék” – mondta a bajnokságot már 24 pontos előnnyel vezető Hamilton.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: