DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 4. szombat
F1

Bottas, a szárnysegéd: Kimagyaráz a Mercedes

Egyetlen szó is elegendő arra, hogy látszólag megboruljon egy csapat egyensúlya. Toto Wolff a „szárnysegéd” kifejezést használta Bottasra: végül neki és a pilótának is tisztáznia kellett az elhangzottakat, elhessegetve a feltételezést, hogy összerúgták volna a port, és nyomatékosítva, hogy a finn nem Hamilton vízhordója.

„Keserédes érzéseim vannak a futam után, mert Valtteri megérdemelte volna a dobogós helyet, hiszen szenzációsan látta el a szárnysegéd feladatát” – nyilatkozta Toto Wolff a Sky Sportsnak Valtteri Bottas futamáról, aki az utolsó körökben kétszer is ütközött, ezért második pozíció helyett csak ötödikként ért célba a Magyar Nagydíjon. Nem is sejtette, hogy egyetlen megválasztott szó miatt mennyit kell magyarázkodnia utóbb.

A Mercedes finnje ugyanis nem volt elragadtatva, amikor megtudta, milyen jelzővel illette őt főnöke: „Először is, a szárnysegéd szó fájó. Másodszor, semmilyen pozitívumot nem találok ebben a versenyben” – mondta Bottas.



A Formula-1-es média rögtön kiszagolta, hogy Wolff és Bottas között feszültség lehet. Újra felkeresték az osztrák csapatvezetőt, aki azonban igyekezett lehűteni a kedélyeket:

„Ez a példa arra, hogy ha mondunk valamit, amit nem beszéltünk meg egymással, szemtől szembe, az teljesen kicsúszhat az irányítás alól, mégpedig nem kívánt módon” – idézi az Autosport Wolffot. „A mai versenyen az első körtől fogva Valtteri a tökéletes szárnysegéd futamát futotta, és ez nem a bajnokságra vonatkozik, mert nincs első számú pilótánk, se második, hanem arra, hogyan versenyzett. Az én meglátásom szerint ez volt a legjobb versenye az elmúlt két évben.”

„Keserédes érzéseim vannak, mert megérdemelte volna a második helyet, ahonnan indult, és ahol az első körtől fogva volt. De azt mondják, talán a szárnysegéd szó nem igazságos vele szemben? Szenzációs versenye volt, és segítette Lewist, hogy kiépítse a vezetést” – magyarázta a csapatfőnök, hogy a „szárnysegéd” titulust a Lewis Hamilton győzemében való közreműködésével érdemelte ki.

Főnöke után Valtteri Bottas is tisztázta saját megjegyzését. Ő a közösségi médiában tett közzé egy posztot: „Nem hívtam össze találkozót a főnökökkel, amiért Toto azt mondta, tökéletes szárnysegéd voltam a versenyben. Ilyenre semmi szükség nem lenne. Csalódott voltam a végeredménnyel, ezért egy pillanatig mindent negatív fényben láttam. De értem, mire gondolt, és én is ugyanezt mondtam volna Lewisról fordított helyzetben. Egyenlők a feltételeink, ennek kapcsán pedig 100 %-ban bízom a csapatban. Minden rendben van” – írta Twitterre a bajnokság negyedik helyezettje.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: