DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 10. csütörtök
F1

Főnöke mindkét ütközésben megvédte Bottast

Toto Wolff szerint nem hibáztatható a Magyar Nagydíj végén történt két balesetért Valtteri Bottas. A Ricciardóval való affért komolyabbnak tartja, ekkor viszont visszaadta a pozíciót a „szárnysegéd” – az osztrák ennek titulálta pilótáját, aki nem örült a jelzőnek.

Három körön belül két ütközésbe is belekeveredett a Magyar Nagydíj végén a Mercedes pilótája, Valtteri Bottas, és rögtön a futam után felmerült, hogy a finn mindkét esetben vétkesnek nevezhető. A Mercedes vezetője, Toto Wolff azonban a két baleset kapcsán megvédte pilótáját, aki a második helyett mindössze ötödik pozícióban zárt a Hungaroringen.

„Az első esetnél a használt abroncs miatt nem tudott kigyorsítani, utána pedig a belső íven próbált védekezni” – beszélt a 2-es kanyarban történt incidensről Wolff a Sky Sportsnak. Vettel az egyenes szakaszon megelőzte a finn pilótát, mikor azonban befordultak, Bottas autójának eleje elkapta a Ferrari hátulját. „Nem volt neki helye, pedig a földre is lement a pálya szélén. Így ütköztek össze.”



A sérült autóval haladó Bottast ezután Daniel Ricciardo érte utol, aki DRS segítségével az 1-es kanyarban, külső íven előzött. Bottas azonban nem tudott elegendő mértékben lelassítani, és felöklelte a Red Bullt. „Ez az incidens is hasonló volt. A gumiból már semmi nem maradt. Kicsit durva volt, de Ricciardo végül visszakapta a pozíciót” – említette Wolff enyhítő körülményként, hogy a csapat kérésére Bottas kétszeresen sérült autójával az utolsó körben elengedte maga mellett az ausztrált.

Wolff azt mondta Bottasról, „megérdemelte volna a dobogót, mert szenzációs szárnysegéd volt”, utalva a Vettel ellen hosszú körökön át tanúsított védekezésre, mellyel a futamgyőztes Lewis Hamilton kezére játszott. Bottas nem örült, hogy főnöke ezt a kifejezést használta szerepére.

Bár a balesetek nélkül a Mercedes kettős győzelmet ünnepelhetett volna, Wolff összességében elégedett a magyar versennyel: „Úgy jöttünk ide, hogy kármentés lesz a célunk. Ehhez képest több szerzett ponttal távozunk, mint az ellenfél” – nyilatkozta a Skynak.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: