DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 4. szombat
F1

Lemaradt a Mercedes, de Verstappen figyel rájuk

Biztató hungaroringi pénteken van túl a Red Bull F1-es csapata, amelynek mindkét autója top 3-as időket produkált. Verstappen pole-pozíciót emlegetett, de fél szemét a Mercedesen tartja.

A szűk kanyarjairól és technikás vonalvezetéséről híres Hungaroring jól fekszik a Red Bull autóinak, erről pedig a mai szabadedzések eredményei is tanúskodnak. A Magyar Nagydíj pénteki napján mindkét gyakorláson top 3-ban végzett a két energiaitalos gép, a délutáni etap során Max Verstappen pedig mindössze 74 ezredmásodperccel kapott ki a leggyorsabbtól, Sebastian Vetteltől. A holland szerint ígéretesen kezdődött a hétvégéje, ám az a fránya lóerőhátrányuk még ezen a rövidnek mondható 800 méteres célegyenesen is érezhető.

verstappen-action-hun



„Egész jó az autó, de az egyenesben sajnos még mindig elég sokat veszítünk” – magyarázta a Sky-nak a húsz éves tehetség. „Egyelőre nehéz megjósolni [az erősorrendet]. Szerintem valamennyi extrát még ki tudunk hozni az autóból, de nem vagyok benne biztos, hogy ez elég lesz a pole-pozícióhoz.”

A Red Bull számításai szerint kvalifikációs körön öt tizedmásodpercet veszítenek közvetlen riválisaikhoz képest. A második szabadedzést a mercedeses Lewis Hamilton hét tizedmásodperces hátrányban zárta, de Verstappen szerint ez a különbség nem tükrözi a címvédő alakulat valós teljesítményét. Egyelőre hiába Ferrari-Red Bull párharcnak néznek ki az erőviszonyok, a holland az Ezüst Nyilaktól is tart. „Szerintem az ultralágyon egyetlen körük sem állt össze, mind a ketten belehibáztak, vagy ilyesmi. Arra számítok, hogy holnap ők is a közelben lesznek. A hosszú etapokon versenyképesnek tűnnek, de a Ferrari  is gyors. Szoros lesz, minden az időmérőtől függ.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: