DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 6. hétfő
F1

Vettelé a Magyar Nagydíj második edzése

Rendkívül szorosan alakult a második hungaroringi szabadedzés a Ferrari és a Red Bull között, a Mercedes viszont egyelőre szabad szemmel is jól látható hátrányban van.

Péntek délután 15 órakor váltott zöldre a lámpa a bokszutcában a Magyar Nagydíj második szabadedzésén és a csapatok nagyon hamar rá is léptek a gázra, tíz perc elteltével már csak négy pilótának nem volt mért ideje, igaz, ebből kettő éppen a két Red Bull volt, akiket a hétvége talán legnagyobb esélyeseinek tartanak a szakértők. Némi meglepetésre a Mercedesek kezdtek a legjobban, elsőre egy másodpercet adtak a Ferrariknak, Lewis Hamilton nagyon hamar bement 1:18 alá, ezzel elérte azt, amire az első gyakorláson nem volt képes. Egyébként a brit, valamint Sebastian Vettel is feszegette a tapadási határokat, mindketten le-lecsúsztak a pályáról ebben az időszakban.

ujsi2hdzktginmg5utbc_lg



A Red Bullok azért jelezték, hogy továbbra is ők szeretnék diktálni a tempót és nagyon hamar elfoglalták az első két helyet, de Hamilton egy 1:17,5-ös körrel tartani tudta velük a lépést, ők hárman lógtak meg az élmezőnyben a többiek elől. Már az edzés feléhez közeledtünk, amikor előkerültek az ultralágy gumik és a "legvadabb" időmérős szimulációk, először Vettel villant és megfutotta a hétvége első 1:16-ös idejét, majd megpróbált reagálni a két Red Bull, de sem Verstappen, sem Ricciardo nem tudta lenyomni a németet - Raikkönen is odafért még a szűk élmezőnybe, a Mercedesek válasza viszont elmaradt. Első próbálkozásra Bottas és Hamilton is hibázott, több komoly lehetőségük pedig nem adódott, így be kellett érniük az ötödik-hatodik hellyel, ahogy az első szabadedzésen is, hiszen innentől már a versenyszimulációkon volt a hangsúly.

Okozott némi riadalmat Stoffel Vandoorne megpördülése, aki rátette a fűre a McLarent, illetve néhány esőcsepp is megjelent, majd vészesen elkezdett sötétedni az ég, többen is jelezték, hogy "ebből baj lesz". Az élcsapatok mögött egyébként nagyon színes volt a mezőny, Romain Grosjean, Carlos Sainz és Pierre Gasly is jó kört ment, csapattársaik viszont eléggé elmaradtak tőlük, nem lehetett egyértelműen megmondani, hogy melyik istálló hol is tart, csak az volt biztos, hogy a mezőny végén a Williams és a Sauber foglalt helyet. Összességében érdekesség, hogy a két Mercedes jóval messzebb van a közvetlen riválisaitól (Hamilton 7,5 tizedre, Bottas egy másodpercre), mint például Grosjeantól...

A második szabadedzés végeredménye:

eredmény_3

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: