DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Villeneuve: Hamilton Jézust játszik

Jacques Villeneuve megint nem rejtette véka alá véleményét. A Német Nagydíjon győzedelmeskedő Lewis Hamilton teljesítményét elismeri, de nem kedveli, hogy mindig szerepet játszik.

Az 1997-es világbajnok sosem hallgatja el, ha kritikáról van szó, így történt ez most is. A Sky Italia szakértőjeként dolgozó, egykori Formula-1-es versenyző úgy véli, Lewis Hamilton Jézusként próbálja magát mutatni a közönség számára, maximumra tekerve a színpadias, mesterkélt viselkedést.

Az utóbbi napokban szinte folyamatosan kibérelte magának a helyet a sajtóban Lewis Hamilton. Először a pénteki szerződéshosszabbítás, másnap az időmérőn elszenvedett technikai hiba, majd vasárnap a fantasztikus felzárkózás és győzelem a 14. rajtkockából. Igaz, kétes megítélés alá esett Németországban szerzett 25 pontja, ugyanis a szakértők zöme úgy gondolja azóta is, hogy vitatott manővere miatt mindenképpen büntetést érdemelt volna.

 

Villeneuve szerint az autó mellett térdelés is megjátszott volt


Jacques Villeneuve azonban nem emiatt kritizálta a brit ászt, hanem színpadias viselkedése miatt. „Összetéveszti a Formula-1-et Hollywooddal. Minden, amit csak tesz, előre megkomponált, színházi dolog. A közösségi médiában is úgy ábrázolja magát, mintha ő lenne Jézus” – fogalmazott kritikusan a világbajnok kanadai az Auto Bild című lapban.

„Ahogyan az autója mellett térdelt az időmérő edzésen tönkrement Mercedesénél, úgy nézett ki, mintha Krisztus szenvedését utánozná. Amit pedig utána mondott, egy az egyben a Hegyi Beszédnek tűnt. A dobogón olyan drámaian, mesterkélten gesztikulált, hogy mindenki számára egyértelmű legyen, ki is küldte a hirtelen esőt” – tette hozzá Villeneuve.

Valóban ennyire színpadias, minden mozdulatát előre megkomponáló emberről van szó Lewis Hamilton személyében, vagy a négyszeres világbajnok tényleg ennyire átéli mostanában a pozitív és negatív élethelyzeteket?

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: