DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Hamiltonnak erőt ad, ha kifújolják

Lewis Hamilton korábbi pályafutása során sosem bánta, ha hátulról kellett felzárkóznia, mert így jobban bizonyíthatta tehetségét. Az pedig, ha kifütyülik és fújolnak rá, még gyorsabbá teszi.

A négyszeres világbajnok brit pilótának óriási motivációt ad, ha a mezőny hátsó feléből kell felzárkóznia, akkor még inkább bizonyíthatja, hogy egyike a legjobbaknak. Nem történt ez másképp Németországban sem, a szombati balszerencsét követően vasárnap mindenkire rácáfolt és az esélyesség súlya nélkül a félig-meddig esős pályán remekül versenyezve megszerezte a 25 pontot.

Az időmérő edzésen sokan kárörvendve fogadták, amikor Mercedese technikai hiba miatt leállt s pálya közepén, furcsállta is, hogy ennyi negatív érzés lehet emberekben. Ugyanakkor csattanós választ adott másnap, a maximális huszonöt pontot verte rá nagy riválisára, Sebastian Vettelre, az előző napi kárörvendők pedig végig kellett, hogy nézzék diadalmenetét.

„Amikor az időmérőn balszerencse ér, az mindig egy komoly lehetőség arra, hogy megmutassa az ember, mit is tud valójában. Úgy versenyezni, hogy hátulról kell felzárkóznom, mindig remek szórakozás. Sosem tudod előre, meddig jutsz, néha az is előfordul, hogy mindenkit megelőzöl” – nyilatkozta Lewis Hamilton a grandprix267.com szakoldalon.

Hamilton még örült is, hogy kifütyülték Németországban


„A korai, gokartos időkre emlékeztet. Az a gép, amivel én versenyeztem, nagyon nagyon régi volt, előttem már öt különböző család tulajdonában volt. Édesapám ráköltött egy kicsit, hogy jobb legyen és újra is fújatta, úgy nézett ki, mintha vadonatúj lett volna. De még így is lassabb volt.”

„Szinte mindig a mezőny végéről kellett rajtolnom a versenyeken, majd keresztülhámoznom magamat a gyorsabb autókat vezető, tapasztaltabb pilótákon. Ekkor tanultam meg ezt a típusú versenyzést és ez az, amiben a legjobb vagyok” – tette hozzá Hamilton, aki úgy gondolja, múlt vasárnap élete legjobb vezetését mutatta be.

„Büszke vagyok erre a vasárnapra, egyetlen hibát sem vétettem és életemben most vezettem a legjobban. Igaz, a versenyt megelőzően elég sok negatívum ért engem, például, amikor a helyszínre érkeztem, igen sokan kifújoltak. Ami viszont furcsa, hogy még örültem is neki” – tette hozzá Lewis Hamilton.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: