DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Bahreinbe költöztethetik az F1 téli tesztjeit

Az idei télen komoly problémákat okozott a mezőnynek az, hogy nem tudtak rendesen tesztelni a Barcelonát sújtó sarkvidéki hideg miatt, ami nulla fok körüli hőmérséklettel és havazással járt. Erre keresnek most megoldást.

Ismerjük a közkedvelt magyar szólást: elmosta az eső. Nos, a téli spanyol tesztidőszak több napját nem az eső mosta el, hanem a szó szoros értelmében hó fedte be, igencsak cidrizős, 0 fok körüli időjárással karöltve.

Bár a tesztidőszak végére aztán a csapatok végül csak tudtak valamennyit készülni a szezonra, a behavazott napok után hirtelen minden sokkal kapkodósabb lett.

Erre keresnek megoldást most az F1 illetékesei, és a színfalak mögött a hírek szerint arról zajlanak a tárgyalások, hogy a 2019-es teszteket már Bahreinben, a szahíri pályán, nem mellesleg jóval kellemesebb időjárási körülmények között bonyolítsák le.

00118002_704



Járt már a mezőny egyébként Bahreinben, először 2006 és 2009 között, majd 2014-ben, ezeket viszont mindig kiegészítették európai gyakorlások. 

Bár a költségek a bahreini szállítás miatt némileg nagyobbak lennének, a jobb idő miatt gyakorlatilag garantált lenne a sokkal több megtett kilométer, és az amerikai tulajdonosi kör, a Chase Carey vezette Liberty Media is hajlik a váltásra.

Bárhol is legyen végül a téli tesztidőszak, az biztosnak látszik, hogy az egész nyolc nappal korábban kezdődik, tekintettel arra, hogy a 2019-es idény első versenyét is korábban rendezik. A kétszer négy nap tesztet így február 18-21 és február 26-március 1 között bonyolíthatnák le.

A sűrű versenynaptár miatt elképzelhető, hogy a Magyar Nagydíj utáni kollektív teszt jövőre már nem szerepel majd a programok között.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: