DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Nem jött be a kockáztatás Leclerc-nél

Zsinórban másodszor nem tudta pontokra váltani kitűnő rajthelyét az újonc monacói pilóta, de ismét nem az ő lelkén száradt a sikertelenség. A Sauber túlreagálta az esőt, két extra kerékcserével.

A szombati időmérő edzésen (már szinte szokás szerint) kiemelkedően jó teljesítményt nyújtott Charles Leclerc, egy fékhiba ellenére is sikerült a legjobb tízen belül kvalifikálnia. A verseny első szakasza sem sikerült rosszul, ám amikor elkezdett esni az eső, akkor rossz döntést hozott a Sauber, hogy kihívta esőgumikért. Óriási hátrányt szedett össze, ráadásul néhány körön belül megint jöhetett slick abroncsokért.

Ha valóban jobban rákezdett volna eső, nagyot nyerhetett volna Leclerc a döntéssel, így azonban Gaslyval és Alonsóval együtt hatalmas hátrányba kerültek. Az esőgumik körönként több, mint tíz másodperccel lassabb köröket eredményeztek azokhoz képest, akik száraz gumikon maradtak a pályán. Ráadásul néhány körrel később újra lehetett cserélni, mert a száraz pályán használhatatlan abroncsok túlhevültek, elkoptak, az eső pedig inkább távolodott.

Ezúttal is Leclerc húzta a rövidebbet, túlreagálta a csapat a kisebb esőt


„A verseny sajnos csalódást keltően végződött számomra. Jól rajtoltam, a középmezőny első felében tartottam a pozíciómat a középmezőny elején. Az autó jól teljesített és könnyű volt vezetni. Amikor megjelent az eső, gyorsan behívtak engem kerékcserére az átmeneti abroncsokért” – emlékezett vissza Charles Leclerc.

„Mivel csak pár kanyarban vált vizessé a pálya, néhány kör elteltével tönkrevágtam az esőgumikat. Attól a pillanattól csak egy szenvedés volt a versenyem, rengeteg helyezést vesztettem, nem lehetett rendesen munkára fogni az abroncsokat. Nem jó érzés így befejezni egy versenyt, de máris a Magyar Nagydíjra összpontosítok és alig várom, hogy újra autóba ülhessek” – tekintett előre a fiatal monacói, aki a futam leglátványosabb megperdülésével jelentkezett.

A Sauber azért nem távozott üres kézzel Németországból, Marcus Ericssont ugyanis nem hívták be esőgumiért, jól evickélt a részben esős pályán és végül két ponttal örvendeztette meg a svájci gárdát.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: