DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 6. vasárnap
F1

Ocon a Renault-hoz tart?

Hockenheimben egyre erősebben pletykálják, hogy a Force India fiatal F1-es pilótája a franciáknál köthet ki 2019-ben – ezt a versenyzőt menedzselő Mercedes főnöke, Toto Wolff sem zárta ki.

Bár a jövő hétvégi Magyar Nagydíj után már a nyári szünet következik az idei Formula-1-es szezonban, pillanatnyilag még csak négy versenyző rendelkezik érvényes szerződéssel 2019-re: Lewis Hamilton és Valtteri Bottas a Mercedesnél, Sebastian Vettel a Ferrarinál, Max Verstappen pedig a Red Bullnál. Mindenki más elvileg szabadon igazolható, jóllehet a fentiek fényében Daniel Ricciardo Red Bull-os maradása gyakorlatilag biztosra vehető.

ocon-forceindia-hockenheim-1



Ha ez így lesz, értelemszerűen Carlos Sainzt aligha kérik vissza az energiaitalosok a Renault-tól. Csakhogy a francia gyártó viszont állítólag egyre élénkebben érdeklődik Esteban Ocon iránt, aki a Force Indiánál nyújt meggyőző teljesítményt. A hockenheimi paddockban többen is látták, amint az Ocont menedzselő Mercedes vezetője, Toto Wolff a Renault főnökével, Cyril Abiteboullal beszélget, ami olajat öntött a pletykák tűzére.

Maga Wolff egyébként nem is tagadja, hogy zajlanak egyeztetések a fiatal versenyző jövőjéről: „Esteban nagyon jó munkát végez. Rengeteg lehetősége van, ami nyilván jó hír számára. Most ki kell választanunk, melyik a legjobb ezek közülük. Egyértelmű, hogy a Renault az egyik opció” – nyilatkozta Wolff a Le Figaro hasábjain.

A Force Indiát irányító Otmar Szafnauer persze más véleményen van: „Nem hiszem, hogy lenne megállapodása a Renault-val. Igazából nekünk van opciónk arra, hogy velünk maradjon” – fogalmazott. Mindenesetre ha Ocon valóban átszerződik, úgy Sainz kerülhet bajba, bár az F1i.com szakoldal találgatása szerint a McLaren dobhat ez esetben mentőövet az ifjú spanyolnak, aki így vagy mentora, Fernando Alonso mellé vagy épp a helyére érkezhetne. A Force India elvileg megüresedő ülésével pedig Lance Strollt hozták szóba, akinek pénze jól jönne a középcsapatnak.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: