DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Nem jött be az interes rizikó Verstappennek

A Red Bull pilótája az első között váltott átmeneti gumikra, amikor elkezdett szemerkélni az eső az F1-es Német Nagydíjon, de hamar le kellett őket cserélnie – igaz, így is maradt a negyedik helyen.

Max Verstappen a futam első felében a Sebastian Vettel, Valtteri Bottas, Kimi Raikkönen trió mögött haladt a negyedik helyen, és ebben a pozícióban autózott akkor is, amikor az előrejelzéseknek megfelelően szemerkélni kezdett az eső Hockenheimben. Azok után, hogy néhányan a középmezőnyben kirohantak a bokszba intermediate gumira cserélni, a holland volt az első az élmenők közül, aki hasonlóan döntött.

Ez azonban nem jött be, az eső ugyanis nem erősödött fel annyira, hogy teljesen vizes legyen az aszfalt, így alig néhány kör után visszaváltott slick abroncsokra a Red Bull versenyzője. Verstappen még így is végül a negyedik helyen ért célba, így tulajdonképpen nem is vesztett rajta a plusz kiállással:

„Szerencsére mindez nem változatott semmin, mert utána a biztonsági autós fázis alatt úgyis mindenki bejött volna friss gumikért. Megpróbáltam, és hát néha bejön, néha nem. Ezúttal nem jött be. Azt kívánom, bárcsak egy kicsit később rajtolt volna a verseny” – idézi Verstappent a PlanetF1.com szakoldal.

A Red Bull a Német Nagydíj helyszínén is viszonylag versenyképesnek tűnt, az egyenes szakaszokat leszámítva versenyre tudott kelni a Mercedesszel és a Ferrarival. Az igazi nagy esély azonban a jövő hétvégén kínálkozik az energiaitalosoknak, Verstappen pedig elmondta: nagyon várja már a szűk és kanyargós Hungaroringet és a Magyar Nagydíjat.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: