DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Alonso szerint Vandoorne erősebb csapattárs Raikkönennél is

Megvédte fiatal, egyre többet támadott belga kollégáját Fernando Alonso, szerinte Stoffel Vandoorne a legtöbb eddigi csapattárshoz képest komolyabb erőt képvisel. Kimi Raikkönennél mindenképp.

Folyamatosan bűnbakokat keresnek a McLaren gyenge teljesítménye kapcsán, ami immár negyedik éve... fogalmazzunk úgy, hogy még mindig nem az igazi. A nagy tisztogatás során az elmúlt szezonokban kivágták előbb Ron Dennist a csapattól, majd a Honda távozott, a legutóbbi vezéráldozat pedig Éric Boullier volt.

A kritikusok szerint nem csak a legfelsőbb szinteken van probléma a csapatnál, Stoffel Vandoorne sem üti meg a mércét, emiatt pedig többen próbálták már kikezdeni a második teljes szezonját futó, az autóra panaszkodó 26 éves belgát.

A Német Nagydíj hétvégéje során a kétszeres csapattárs, Fernando Alonso is elmondta, valami komoly gond lehet Vandoorne McLarenjével, amit mindenképp ki kellene vizsgálni, nemrég pedig ismét mellé állt.

00118002_612



„Ha megnézzük a korábbi csapattársakat, mind-mind sokkal jobban le voltak (tőlem) maradva, mint Stoffel. 2014-ben Kimi például minden versenyen hat-hét tizedet kapott körönként. Most nem beszélhetünk ekkora különbségről” - szögezte le a spanyol.

Vandoorne-nak Alonso szerint sem volt egyszerű dolga. „Amikor megérkezett az F1-be, egy nehéz autót kapott, és voltak problémái tavaly, illetve idén is. De semmi probléma nincs vele, és biztos vagyok benne, hogy egy normálisan működő autóval rendkívül közel lesz hozzám. Nincs szüksége arra, hogy bármit mondjak neki, elég, ha megnézi mindenki az eddigi eredményeit, hogy el tudja őt helyezni.”

Vandoorne átlagos lemaradása körönként három tized Alonsóhoz képest, bár az utolsó két hétvégén ez már majdnem egy másodperc, egészen pontosan nyolc tized volt.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: