DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Verstappen kihozta magából a maximumot

A Red Bull pilótája, Max Verstappen úgy gondolja, semmi sincs még lejátszva a Német Nagydíjon, ugyanakkor, ami az időmérőt illeti, szerinte kihozta a maximumot az autóból.

A negyedik rajtkockát szerezte meg Max Verstappen Hockenheimben, a kvalifikáción, így Kimi Raikkönen mellől rajtolhat majd, a második sorból. A holland elmondta, hogy ez volt számukra a lehető legtöbb, amit el tudtak ma érni: „Legyünk realisták. Hogyha ennyi lóerőt hiányolunk a többiekhez képest, akkor ez a probléma nem fog magától megoldódni. Ez a negyedik hely volt ma a maximum. Ugyanakkor az autó gyors, mi pedig ott vagyunk az elején, szóval még bármi megtörténhet” – tette hozzá Verstappen.

„Remélhetőleg holnap közelebb leszünk hozzájuk, mint ma voltunk. Az idő is teljesen más lesz, ez azt hiszem, mindenki számára kiszámíthatatlanná teszi a versenyt.”

A versenyen jobban szokott teljesíteni a Red Bull


A Q2-ben úgy tűnt, hogy a Red Bull szerette volna, ha Verstappen a lágy gumikon jut be a kvalifikáció harmadik szakaszába, hogy vasárnap is azokon az abroncsokon rajtolhasson, de Marcus Ericsson – és a piros zászló – közbeszólt: „A piros zászló miatt félbe kellett szakítanom azt a kört. Nem szerettük volna utána megkockáztatni, hogy kiessünk a második szakaszban. Most, így visszanézve, talán megcsinálhattuk volna a lágyakon, de miután mindenki az ultrákon fog indulni, talán nekünk is jobb így.”

Verstappen csapattársa, Daniel Ricciardo a motorkomponensek cseréje miatt a mezőny végéről kényszerül majd elrajtolni holnap, azonban ő korábban már elmondta, felkészült erre, és megpróbálja majd élvezni a felzárkózást.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: