DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
F1

Raikkönen: Túl óvatos voltam a második körön

Kimi Raikkönen elismerte, hogy kissé kompromisszumot kötött az utolsó gyorskörén, így csak a harmadik helyről indulhat majd a versenyen, mellőle Verstappen fog rajtolni, a Red Bull-lal.

Nem tudta kisajátítani az első rajtsort a Ferrari a Német Nagydíj időmérő edzésén, miután Kimi Raikkönen csak a harmadik helyen végzett, csapattársa, Sebastian Vettel azonban megnyerte a kvalifikációt saját közönsége előtt.

Belehibázott az első gyorskörébe a finn, így elmondta, hogy emiatt óvatosabb volt a második próbálkozásakor: „Az első körömben volt egy kisebb hibám, a 12-es kanyarban megcsúszott egy picit alattam az autó, ezért a második próbálkozáskor kicsit óvatosabb voltam” – ismerte el Raikkönen. „Megcsúsztam, és emiatt vesztettem némi időt, ezért a második gyorskörömön már nem mertem neki mindenütt annyira nyomni, nehogy további pozíciókat bukjak, szóval emiatt kompromisszumokkal teli volt a köröm.”

Raikkönen túlzottan is óvatos volt


„Nagy kár érte, mert az autó nagyon jól ment ma, több is volt benne, de sajnos nem tudtam kihozni belőle” – tette hozzá a finn világbajnok. Raikkönen szerint ugyanakkor a harmadik hely egyáltalán nem ad okot csalódásra, hiszen innen is lehet nyerni: „Mindenki a saját versenyét fogja futni, viszont arra is oda kell figyelnünk, hogy ez valamilyen szinten csapatsport is. A harmadik hely nem rossz, ami a holnapi versenyt illeti. Az időjárás is sokszor közbeszólt már idén. Úgy gondolom, ha holnapra visszatér a pénteki hőség, akkor mindannyiunknak sokkal nehezebb dolga lesz.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: