DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Vettel hosszú etapja remek volt

Vettel a Német Nagydíj pénteki szabadedzéseit követően, negyedik legjobb ideje ellenére is elégedett lehet kitűnő versenytempója miatt. Ugyanakkor az időmérőn még a Red Bull-lal is komolyan számol.

A világbajnoki éllovas rengeteget dolgozott a gumikezelés tökéletesítésén a pénteki szabadedzéseken, így tett egyébként Kimi Raikkönen is. Az egykörös tempóval még nem igazán elégedett, az autó egyensúlya még nem a legtökéletesebb, de a hosszú etapokon a Red Bulloknál és a Mercedeseknél is gyorsabb átlagot tudhat magáénak a német pilóta.

A közepes keverékű Pirelliken futott hosszú etapjain 1:18,1-es köridő-átlagot ért el Vettel, amivel a mezőny legjobbjaként fejezhette be az első napot. A Speedweek.com információi szerint Ricciardóé a második legjobb hosszú etap, 1:18,3-as átlaggal (lágy keveréken), míg a két Mercedes követi őket 1:18,4-gyel. Bottas lágy abroncsokon, Hamilton közepesen teljesítette hosszabb futását.

Vettel hosszú etapja során a legjobb átlagot hozta


Egykörös tempóban a negyedik legjobb időt érte el a német, de úgy véli, még az időjárásnak is komoly szerepe lesz az események alakulásában. „Izgalmas lesz látni, hogy változnak a dolgok a hőmérséklet ingadozásával. Ma nagy a meleg, szombatra esőt mondanak, vasárnap megint melegre számíthatunk. Az autó jól szuperál, egy normális pénteki napon vagyunk túl” – nyilatkozta Vettel.

„Kimi és én is elvégeztük a tervezett munkát, különösen sokat dolgoztunk a gumikkal. Ultralágyon nem sokat mentem, de az egyetlen, igazán gyors körömben nem voltam egészen elégedett az autó egyensúlyával. Az ultralágyaknál hólyagosodással szembesültünk, de úgy láttam, nem voltunk ezzel egyedül.”

„A kvalifikáción a Red Bull is erős lehet, könnyedén beleszólhat az első helyért folytatott harcba, izgalmas lesz a szombat délután. Az utolsó szektorban kicsit sokat csúszkált az autó, ezen még bőven van mit javítani. A leglágyabb Pirelliken csak egy gyorskört tettem meg, úgyhogy biztosan jobbak leszünk. Az elmúlt években nem igazán ment itt jól nekem, de idén eddig biztató a kezdésünk” – tette hozzá a négyszeres világbajnok, aki még sosem nyert Hockenheimben.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: