DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Élete legrosszabb péntekjén van túl Vandoorne

A szezont még nem kezdte rosszul a McLaren belga versenyzője, Stoffel Vandoorne egy ideje viszont rettenetesen küszködik mindennel, Németországban pedig újabb mélypontra jutott.

Nem kezdte rosszul második teljes szezonját Stoffel Vandoorne, a McLaren belgája 2018 első négy versenyéből hármon pontot tudott szerezni. Azóta viszont mintha elvágták volna, már hat futam telt el egymás után anélkül, hogy Vandoorne nevét az első tíz helyezett között találtuk volna.

A 26 éves pilóta már az előző hétvégén, Silverstone-ban panaszkodott, hogy soha ilyen vezethetetlen McLarenben nem ült, most Hockenheimből még rosszabb dolgokról számolt be.

„Életem legrosszabb péntekje volt” - konstatálta a történteket Vandoorne. „Rengeteg aerotesztet végeztünk, próbáltuk a lehető legjobban megérteni az alkatrészeinket, amik vannak jelenleg. A délután sem volt egyszerű, hasonló problémáink voltak, mint két hete Silverstone-ban. A legnagyobb kérdés, hogy hogy tudunk visszajutni ahhoz az állapothoz, hogy az autó normálisan működjön.”

00118013_159



Szerinte nem létezik, hogy ekkora legyen a lemaradása tulajdon csapattársához képest. „Kizárt, hogy hat tizedre legyek Fernandótól. Utolsó voltam, ráadásul jókora lemaradásban. Azt látjuk, hogy nagy a baj, de nem jövünk rá a megoldásra. Sok vizsgálat vár ránk éjjel. Az valószínű, hogy több dolgot kicserélünk az autón azért, hogy visszajussunk a normális állapothoz.”

A csapattárs Fernando Alonso reméli, nem az ő 17. és Vandoorne 20. helye a realitás. „Valószínűleg torzítanak a képen azok a tesztek. Az előző péntekeken a korábbi versenyeken elöl tudtunk lenni, de 2-3 tizedmásodperc pozíciókat jelent. Remélhetőleg a mostani hátsó traktusokból előrébb tudunk keveredni szombatra.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: