DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Raikkönen érdekes versenyre számít

A Formula-1 mezőnye egy év szünet után tér vissza Németországba, a Hockenheimringre, ami Sebastian Vettelnek hazai pálya, de a Ferrari másik pilótája, Kimi Raikkönen is jó hétvégére számít.

Hockenheimben továbbra is Kimi Raikkönen tartja a pályacsúcsot, a 2004-es versenyen futott 1:13,780-as körével: „Már nem jártunk itt egy ideje, és azóta kicsit megváltoztak a dolgok” – kezdte a finn világbajnok.

„Megváltoztak az autók, a szabályok és a gumik is, mióta legutóbb itt jártunk. Nehéz megmondani, hogyan fognak itt viselkedni az ultralágy gumik, de ha továbbra is olyan forróság lesz, mint amilyen ma van, akkor mindenkinek nehéz dolga lesz az abroncsokkal. Jó újra visszatérni ide, ez egy nagyszerű pálya a versenyzésre, ahol az előzés valószínűleg könnyebb lesz, mint sok más helyen. Ez egy érdekes verseny lesz” – tette hozzá Raikkönen.

Raikkönen szerint érdekes lehet a verseny


Hockenheim jelenti a féltávot a világbajnoki sorozatban, ahol Lewis Hamilton korábban már kétszer is győzött, de a Ferrarinál reménykednek benne, hogy ismét el tudják kapni a Mercedest, Vettel pedig szeretné megnyerni hazai versenyét is, aki továbbra is Raikkönent képzeli el maga mellett a Ferrariban.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: