DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Horner szerint a Hondával is nyertek volna

Christian Horner úgy véli, hogy ha a Renault-motorok helyett már idén Honda-erőforrásokat használtak volna, ugyanúgy megnyerték volna azokat a futamokat, amelyeket be tudtak húzni 2018-ban.

Christian Horner, a Red Bull csapatvezetője szerint amely futamokat idén megnyerték eddig, azokat pont ugyanígy meg tudták volna nyerni akkor is, ha Honda-motorokat használnának, nem a Renault miatt pezsgőzhettek a dobogó legfelső fokán. A franciákkal hosszú idő után szakító és a következő szezont már Honda-erőforrásokkal kezdő energiatalos istállónál továbbra is ez a téma.

rb



"Ugyanott lennénk a Honda-motorokkal is, mint most, amely futamokat megnyertük, úgy is megnyertük volna. Nem lenne semmi változás" - mondta Horner az Autosportnak. "A Ferrarihoz és a Mercedeshez képest mindenképpen megvan a jelentős lemaradás, de a Honda gyári hátterével, figyelembe véve, hogy a Renault-nál egyre inkább csak partneristállóvá váltunk, mert saját magukra figyeltek, a lehető legjobbkor váltunk."

Horner azt is hozzátette, amit már többször is hangoztatott: a Renault-val kompromisszumokat kellett kötniük a gyári istálló miatt, míg a Hondánál megmondhatják, hogy merre kell fejleszteni, hogyan lenne a legjobb a motort a karosszériához integrálni. Szerinte egyébként a Renault-nál nem költenek elég pénzt kutatásra és fejlesztésre, míg a Mercedesnél és a Ferrarinál igen, ebből fakad elsősorban a hátrány.

Az viszont tetszik neki, amit a Hondánál lát - szerinte megvannak a forrásaik és jó döntéseket hoztak a vezetőséget tekintve is. "Megerősítették a mérnöki csapatot és a vezetőséget is, komoly tapasztalattal bíró embereket vontak be a projektbe, ez pedig már a pályán is meglátszik."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: