DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Leclerc: Továbbra is a földön kell maradnunk

Charles Leclerc elmondta, hogy biztosnak kell lenniük abban, hogy mindkét lábukkal a földön járnak, miután a szezon első felében bőven túlteljesítették az elvárásokat.

Az Alfa Romeo Sauber versenyzője elmondta, hogy rendkívül elégedett azzal, ahogyan a csapata teljesített az év folyamán, azonban figyelmeztetett, hogy Hockenheim jelenti a féltávot a világbajnoki sorozatban, és szeretné, ha a szezon második fele legalább ennyire jól sikerülne.

A 20 éves pilóta - akit többször elég komolyan szóba is hoztak már a Ferrarival, meggyőző teljesítménye miatt – úgy gondolja, hogy a Saubernek az év második felében még nagyobb célokat kellene kitűznie maga elé, ugyanakkor nem szabad, hogy elfelejtsék, milyen fantasztikusan kezdődött 2018.

Leclerc magabiztos, de földhözragadt


„Úgy látjuk, hogy már most túlteljesítettük az elvárásainkat” – kezdte a monacói pilóta. „De a földön kell maradnunk, nem szállhatunk el magunktól.”

Leclerc már többször is képes volt eljutni a Q3-ig az időmérő edzéseken, de ő úgy gondolja, hogy nem ez kell legyen az elvárás mostantól, és nem szeretne felesleges nyomást helyezni sem magára, sem csapatára:  „Nem fogunk minden hétvégén eljutni a Q3-ig. Keményen fogunk harcolni továbbra is. Silverstone-ról is azt gondoltuk, hogy nagy bajban leszünk, aztán mégsem ez lett a helyzet, szóval önbizalommal telve várjuk az év második felét.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: