DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Button: Jobb, ha Alonso elmegy

Jenson Button úgy véli, Fernando Alonso még mindig kitűnő pilóta, de a versenyképtelen autó miatt nő a frusztráltság benne és a legjobban tenné, ha távozna a Formula-1-ből és egészen másba fogna.

A 2009-es világbajnok azt látja, hogy egykori csapattársa még mindig élvezi, hogy a Formula-1-ben versenyezhet, annak ellenére, hogy hosszú évek óta nem lehet az élmezőny tagja a versenyképtelen autó miatt. Ugyanakkor az egyre növekvő frusztráció miatt másik versenyágban kellene versenyeznie, ahol eséllyel szállhat harcba a győzelmekért.

A brit saját példából tudna mesélni, pályafutása utolsó négy éve Buttonnak sem sikerült fényesen, de szintén nem saját hibájából, hanem a McLaren az élmezőnyből a hátsó régiókba esett vissza. Utólag már úgy gondolja, egy évvel hamarabb kellett volna visszavonulnia. Spanyol ex-kollégájánál is azt érzi, a kétszeres világbajnok jobb sorsra érdemes, minthogy nyolcadik-kilencedik helyezéseknek kelljen örülnie.

Hat éve még az őket megillető helyen, a dobogón álltak


„Nyilvánvaló, hogy még mindig élvezi, amit csinál, de az, hogy egy kétszeres világbajnok örüljön annak, hogy kilencedik helyen végez a futamokon, nem olyasmi, amit szívesen megszokna az ember” – nyilatkozta a 2016 végén visszavonult Jenson Button. Alonso változatlanul bizonyítja tudását, többek között azzal, hogy rendre látványosan legyőzi csapattársát, Stoffel Vandoorne-t (aki egyébként éppen főnökének lányával alkot egy párt), valamint, hogy a feltűnően gyengélkedő autóból mindig kihozza a maximumot.

Button szerint, ha a McLaren nem jelentkezik valami nagyon feltűnő fejlődéssel, nem sokáig tudja majd fékezni a frusztrációját Alonso. „Nem tudom, mit fog csinálni a jövő évben, de a csapatnak óriási pálfordulásra lenne szüksége, hogy újra bízzon a felemelkedésben, hogy jövőre sokkal jobbak lesznek, ellenkező esetben távozni fog. Tudom, hogy mennyire ingerült, hallom a rádióbeszélgetéseiből” – elemezte a helyzetet a 2009-es bajnok.

„A Tripla Korona megszerzésére irányulnak legfőbb ambíciói, tehát meg akarja nyerni az Indy 500-t. Úgy érzem, a jövő évad erre tökéletes lenne, jó opció számára. Szerintem az F1-en kívül kellene versenyeznie valahol” – tette hozzá Button, aki idén a japán Super GT bajnokságban szerepel egy Hondával, miközben a WEC-ben az SMP Racing pilótája. Remekül is érzi magát.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: