DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Force India: Latifi és Mazepin a Hungaroringen

A Force India megerősítette, hogy két tesztpilótával, Nicholas Latifivel és Nikita Mazepinnel vesznek majd a részt az utolsó hivatalos évközi F1-es teszten a Hungaroringen.

Eldőlt, hogy Latifi és Mazepin kapják meg a lehetőséget a Force India istállójától, hogy tesztelhessenek a Magyar Nagydíj után, sőt a kanadai versenyző már a Német Nagydíjon bemutatkozik.

Ahogyan sok más csapat, a Force India sem fogja versenyzőit autóba ültetni a teszt során, hanem fiatalokkal fogják lebonyolítani a tesztet, így Sergio Perez és Esteban Ocon is hamarabb indulhat el a nyaralására. Sőt, Esteban Ocon autóját Latifi már a Német Nagydíj első szabadedzésén kipróbálhatja, hogy minél több tapasztalata legyen az autóval kapcsolatban.



Az első napon, július 31-én Latifi ül majd be a Force Indiába, majd augusztus 1-jén veszi át tőle a volánt Nikita Mazepin. Latifinek azzal sem kell számolnia, hogy a német szabadedzés miatt esetleg ki kellene hagynia egy versenyt, ugyanis a Formula-2 naptárában nem szerepel a Német Nagydíj, így majd a Hungaroringen bizonyíthat legközelebb.

Mazepin szintén ott lesz a Hungaroringen a tesztet megelőző hétvégén, ő az ART Grand Prix színeiben indul a GP3-as bajnokságban, ahol az orosz pilóta egyből megnyerte első versenyét a sorozatban, illetve azóta már még egyszer dobogón állhatott, összesítve pedig jelenleg a negyedik helyet foglalja el.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: