DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Lauda elismerte, tárgyaltak Verstappennel

Bár tavaly még hevesen tagadta a Mercedes, hogy bármilyen ajánlatot tett volna Max Verstappennek, Niki Lauda most mégis elismerte, hogy megkörnyékezték a fiatal hollandot.

A sportéletben is gyakran előfordul olyan, hogy ha valamit erőteljesen tagadnak, akkor néhány hét múlva mégis bejelentik. Most ugyan hosszabb idő telt el, de tavaly többször is cáfolták azt a sajtóértesülést, hogy a Mercedes szívesen leszerződtetné Max Verstappent. A napokban a német gyártó tanácsadója elmondta, hogy tavaly bizony kivetették hálójukat az ifjú tehetségre, de a Red Bull megelőzte őket.

A tavaly nyári tárgyalásokat éppen Lauda volt, aki nem erősítette meg akkoriban, sőt, valójában tagadta. Azt mondta, egyszerűen csak jó viszonyban vannak Helmut Markóval, együtt repülnek a versenyhelyszínekre, de semmi egyéb, nem tettek ajánlatot a Red Bull pilótájáért. Az osztrák tévének a héten mégis elismerte a háromszoros világbajnok, hogy 2017 nyarán rövid tárgyalásokat folytattak Verstappennel.

De túl későn kezdeményezett a Mercedes, lekésett a hollandról, mert októberben már a kész szerződéshosszabbítást jelentette be az energiaitalos istálló, hogy 2020 végéig náluk versenyez Jos Verstappen fia.

Verstappent tavaly a Mercedes is megkereste


„Valóban tárgyaltunk Verstappennel, ez tényleg igaz. A megbeszéléseket 2017 nyarán folytattuk le Max Verstappennel és édesapjával, Josszal. De egyszerűen túl lassúak voltunk, Helmut Marko gyorsabb volt nálunk!” – ismerte el Niki Lauda. Lehet, hogy Valtteri Bottast már tavaly év végén leváltotta volna a Mercedes, ha a Red Bull nem hosszabbítja meg időben fiatal pilótája szerződését. De az is lehet, hogy 2019-ről szóltak a tárgyalások. Bár Monaco után meglehetősen élesen kritizálta a Mercedes tavalyi célpontját.

Az osztrák legenda arra is kitért, hogy egy csapaton belül néha nem is olyan könnyű megtalálni az ideális felállást úgy, hogy ne legyen súrlódás a pilóták között. „Figyelni kell arra, hogy összepasszoljon a két versenyző az istállón belül.”

„Mindenki emlékezhet Rosberg és Hamilton esetére, hogyan romlott meg a viszonyuk. Amíg egymás ellen harcoltak három éven át a világbajnoki címért, ez a csapaton belül is időnként ellentéteket szült” – idézte vissza a 2014 és 2016 közötti időszakot Niki Lauda.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: