DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 6. vasárnap
F1

A McLarennél és Force Indiánál kopogtatnak Strollék

Sajtóhírek szerint Lance Stroll apja tekintélyes pénzügyi támogatásával elhagyná a Williams süllyedő hajóját, és két (legalábbis a jelenlegi istállónál) jobb bőrben levő alakulat valamelyikénél folytatná.

A Williams tavalyi autója lehetővé tette Lance Stroll számára, hogy az Azerbajdzsáni Nagydíjon dobogós helyezést szerezzen, és számos másik alkalommal gyűjtsön pontokat. Ehhez képest óriási visszalépés a 2018-as FW41, amellyel Stroll, ugyanúgy, mint csapattársa, Szergej Szirotkin, általában a top 10 közelébe sem tud kerülni. A kanadai pilóta bakui nyolcadik helyével négy pontot szerzett, és ugyanennyi konstruktőri egységgel rendelkezik a Williams.

A csapat messze utolsó a csapatok összevetésében, mivel az előttük álló Sauber már 16 egységgel rendelkezik. A Williamshez képest bármelyik istálló előrelépés lenne, a német Motorsport-Total pedig arról számolt be, hogy a Lawrance Stroll a Force Indiánál és McLarennél érdeklődik. A váltás azonban egyelőre B-terv Strollék számára: továbbra is bíznak benne, hogy Grove-ban javulás történik.



Nem véletlen, hogy ennek a két csapatnak a neve merült fel: a Force India erős középmezőnybeli teljesítménye – konstruktőri hetedik hely – ellenére anyagi gondoktól szenved, és sürgősen új befektetőket keres. Helyzetét jellemzi, hogy még olyan hír is felmerült a közelmúltban, mely szerint amennyiben nem cserél rövidesen tulajdonost, rövidesen fizetésképtelenné válik. Az a hozzávetőleg 35 millió dollár, amely Stroll mellé milliárdos apja révén jár a Williamsnek, kapóra jönne a Force Indiának.

A McLarennél talán nehezebb lenne Strollt az egyik ülésben elképzelni, de az újabb sikertelen szezon éreztetni fogja hatását a pénzügyi mérlegben. Létszám és infrastruktúra alapján a McLaren még mindig a nagycsapatok közé tartozik, ami kiadásaiban is megnyilvánul. A pénzdíjakból azonban évek óta a megszokottnál kevesebb jut ki Wokingnak, ráadásul a csapatnak névadó szponzora sincs 2014 óta. Kétségtelen, hogy ők is tudnának mit kezdeni a kanadai milliókkal.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: