DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Sajtó: Év közben becsődölhet a Force India

Nem kizárt, hogy a szezon közben 18-ra csökken a mezőny létszáma. A Globo szerint a Force India helyzete annyira rossz, hogy sürgősen vevőt kell találnia, különben összeomlik.

A Force India problémái nem új keletűek: már hónapok óta hallani a csapat lehetséges tulajdonosváltásáról és az érdeklődőkről. Hiába remekel a pályán 2018-ban is a csapat – konstruktőri 7. helyen állnak, az Osztrák Nagydíjon 6-7. helyen értek célba – a színfalak mögött súlyos anyagi gondokkal küzdenek, amire csak egy új gazda jelentene gyógyírt.

A brazil Globo a Red Bull Ringen utánajárt, mennyire nagy a baj a Force Indiánál. Rafael Lopes újságíró megállapította, a legnagyobb gondot a készpénzáramlás okozza, de az is problémát jelent, hogy a csapatok megakadályozták, hogy a Liberty Media előleget utaljon át a Force India hivatalos pénzdíjából. „Ausztriában Chase Carey hosszú találkozón vett részt zárt ajtók mögött Bob Fernley-vel” – írta Lopes.



A beszámoló szerint a helyzet annyira rossz, hogy ha július végéig nem cserél tulajdonost a Force India, akkor a csapat fizetésképtelenné válhat, és beszüntetheti tevékenységét. Ebben az esetben a rajtrács 18 autóra zsugorodna, és egy idei dobogós csapat tűnne el.

A Globo három érdeklődőről tud. Egyik Andreas Weissenbacher, a VJM11-et rózsaszínre festő főszponzor, a BWT tulajdonosa. Érdeklődnek amerikaiak, „akiket a Liberty Media tulajdonosához, John Malone-hoz fűznek kapcsok”, valamint egy orosz fél is.

Toto Wolff, a motorokat biztosító Mercedes sportfőnöke is megerősítette, anyagi téren a Force India nem örvend jó egészségnek: „Pénzügyi helyzetük feszült, de ha a sport oldalát nézzük, akkor remekül teljesítenek, ez pedig érdekes lehet a befektetők számára” – mondta az osztrák, rámutatva, hogy az új tulajdonosok nem egy sereghajtót, hanem versenyképes istállót vehetnének át.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: