DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 4. szombat
F1

Leclerc nyithat utat a Mercedes tehetségének az F1-be

George Russell szerint a monacói F1-es pilóta komoly sikerei újabb indokot adnak arra, hogy a csapatok bízzanak az utánpótlás-szériákban villogó fiatal, tehetséges versenyzőkben - mint ő.

George Russell, a Mercedes fiatal tehetsége szerint Charles Leclerc Formula-1-es sikerei neki és a többi fiatalnak is utat nyitnak a királykategóriába, ezért különösen örül annak, hogy a monacói ilyen erős újoncévet fut a Sauberrel. Leclerc 2016-ban a GP3, 2017-ben az F2 bajnoka lett, így került az F1-be, ahol azonnal robbantott - Russell tavaly nyerte meg a GP3-at, jelenleg vezeti az F2-t...

"Szerintem változnak az idők, manapság már Verstappenek, Oconok, Leclerc-ek mennek a Formula-1-be, ezek a srácok képesek azonnal kihívás elé állítani a tapasztalt versenyzőket" - idézi az Autosport a húsz éves pilótát. "Amit Charles most csinál, az jelzi, hogy mennyire versenyképes némely utánpótlás-széria. Ő megnyerte a GP3-at, majd az F2-t, én megnyertem a GP3-at és jelenleg vezetem az F2-t, szóval az én szempontomból nagyon jó, hogy Charles megmutatja, mire képes és hogy mi mire vagyunk képesek.

russellbottas



Russell egyébként azt is kiemelte, hogy ha be kell ugrania a Formula-1-be valakinek a helyére, már most készen áll a feladatra. "Ha bárkivel történik valami Silverstone-ban ezen a hétvégén, készen állok. Nagyon sokat dolgoztam a Mercedes szimulátorában az elmúlt két év során, több tesztnapon is részt vettem velük, illetve a Force Indiával, úgy gondolom, hogy fel tudok nőni a feladathoz."

Egyelőre erre komoly esélye azért nem mutatkozik - a hírek szerint Hamilton és Bottas szerződését is meghosszabbította a Mercedes, mögöttük ott van még Ocon is, több "fiókcsapattal" pedig jelenleg nem rendelkezik az istálló.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: