DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 2. csütörtök
F1

Lauda: Mindkét versenyzőnk hosszabbítani fog

Niki Lauda biztosra veszi, hogy mindkét jelenlegi versenyzőjét megtartja a Mercedes csapata a következő szezonra, így változatlan marad a pilótafelállásuk 2019-re is.

Lewis Hamilton szerződésével kapcsolatosan már korábban is érkeztek hírek, melyek szerint évi 40 millió Eurót fog kaszálni, mellyel továbbra is a legjobban kereső brit sportoló lenne, s 2020 végéig írna alá. Valtteri Bottas kontraktusáról eddig azonban kevesebbet lehetett hallani.

Most Niki Lauda személyesen jelentette ki, hogy mind Hamilton, mind Bottas náluk fog versenyezni jövőre: „Garantálom, hogy Lewis Hamilton és Valtteri Bottas is minket fog erősíteni a következő szezonban. Ez már el van rendezve.”

Lauda személyesen garantálja, hogy nem változik a pilótafelállás


Hamilton valószínűleg 2020-ig ír alá, így egyelőre nem kötelezi el magát a Mercedes mellett a 2021-es szabályváltozások előtt. Ami Bottas szerződését illeti, sok minden szivárgott ki belőle, ugyanakkor a finn korábban azt mondta, hogy most már szeretné, ha a következő kontraktusa már nem csak egy évre szólna.

Lewis Hamilton, a csapat négyszeres világbajnoka újra visszacsúszott másodiknak a világbajnoki pontversenyben, miután Ausztriában óriásit betlizett a Mercedes, így egypontos hátrányban várhatja hétvégi hazai versenyét. Bottast eddig ebben a szezonban elképesztő pechszéria sújtja, így nem is csoda, hogy az összetettben mindössze a hatodik helyen áll.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: