DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 18. péntek
F1

Hamilton: Az elején lesz nehéz a Ferrarival

A Mercedes kisajátította az első sort, de a rajtnál a Ferrarikon lesz a gyorsabb gumi. A második Lewis Hamilton van kényesebb helyzetben, ezért nem is az előtte, hanem a mögötte levő autóra koncentrál.

Színt vihet az Osztrák Nagydíj első etapjába, hogy a Mercedes és Ferrari eltérő gumitaktikával kezdi meg a versenyt: az első és második rajtkockába kvalifikáló Mercedesek szuperlágyon futották legjobb Q2-es körüket, azaz ezen a szetten állnak fel a rajtrácsra, míg a Ferrari ultralággyal jutott tovább. Így a Mercedes tovább húzhatja első kiállását, a Ferrari viszont gyorsabb lesz az első körökben: a hétvége legjobb ultralágyas és szuperlágyas köre között 0,447 másodperc volt a differencia.

„A Ferrari ultralágy abroncson fog kezdeni, míg a Red Bull és mi szuperlágyakon, ami érdekes lehet” – mutatott rá a tényezőre a második rajtkockát megszerző Lewis Hamilton. „Van egy kis teljesítménykülönbség ezen gumik között, emiatt Sebastiant hátul tartani a rajtnál nehéz lesz, de mindent beleadok, amit csak tudok. Szoros lesz holnap, de jó pozícióban vagyunk a versenyre” – mondta a Mercedes sajtóanyagában a címvédő. Ő még abban a tudatban beszélt, hogy Vettel indul mögüle, viszont a németet három hellyel hátrasorolták a rajtrácson Carlos Sainz Q2-ben történt feltartása miatt, ezért helyette a britnek Kimi Raikkönenre kell figyelnie.



Hamilton kitért arra is, hogy az eltérő beállításoknak köszönhetően előzte meg őt – habár csak 0,019 másodperccel – csapattársa, Valtteri Bottas: „Gratulálok Valtterinek, jobb munkát végzett nálam. Teljesen más útra lépett a beállítás terén, és utólagos bölcsességgel nekem is abba az irányba kellett volna elmennem. Ez egy nagyszerű eredmény a csapat számára, igazán boldog vagyok, hogy egy-kettes eredményt sikerült elérnünk” – hangsúlyozta elégedettségét, ami talán nem teljesen volt őszinte.

A Mercedes motorsportfőnöke, Toto Wolff is kiemelte, hogy a rajt és első etap lehet a verseny kulcsa: „Jól kell intéznünk az elejét, hogy erős versenyünk legyen. Ahogy a múlt hétvégén Franciaországban, most is a szuperlágyon fogunk elindulni, míg a Ferrari az ultralágyon. Ennek köszönhetően előnyben voltak a starttól fogva múlt hétvégén, ezzel pedig számolnunk kell holnap is. De ezeket a gondolatokat hagyjuk meg estére, egyelőre élvezzük ezt az erős csapateredményt, a lehető legjobb kiindulópontot egy küzdelmes nagydíjra” – nyilatkozott Wolff.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: