DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 19. vasárnap
F1

Alonso: Végre felfelé léptünk

A spanyol pilóta szerint a McLaren az elmúlt hetek gyengélkedése után végre jó irányt vett. Úgy érzi, feltétlenül harcban lesznek a Q3-ba kerülésért Ausztriában, bár a péntek nem volt tökéletes.

A wokingiak is megérezték a mélypontot egy hete, amikor mindkét versenyautó már az időmérő első szakaszában kihullott, majd a versenyen is teljesen esélytelenül köröztek a mezőny második felében, végül Alonso ki is esett az utolsóelőtti körben. Stoffel Vandoorne az első tízen kívül végzett.

A kétszeres világbajnok úgy érzi, a pénteki nap megmutatta, jó irányba haladnak. Ugyanakkor van még benne félelem, mivel legutóbb, Le Castellet-ben is jól kezdtek, majd szombatra romlott el minden. 

„Kicsit még várjunk, mert Franciaországban pénteken még a nyolcadik helyen zártam, aztán mégis teljesen versenyképtelenné váltunk. Reményeim szerint, nagy harcban leszünk a Q3-ba kerülésért” – nyilatkozta Fernando Alonso Spielbergben, a pénteki edzésnap után.

A McLaren rengeteg új elemet kipróbált pénteken


„Ha nem jutnánk be a harmadik szakaszba, akkor az ultralágy abroncsokat szeretném elkerülni. Úgy tűnik, az egykiállásásos stratégiát itt könnyű véghezvinni, mert a gumik elég sokáig bírják.” Alonso egyébként csak a 19. pozícióban zárta a délutáni edzést, mivel több más társával együtt az egyik kerékvetőn megsérült a padlólemeze. Csapattársa azonban a legjobb tíz között zárt délután is.

A nap azonban nagyon is hasznosnak bizonyult. „Kifejezetten intenzív napon vagyunk túl, rengeteg új elemet próbáltunk ki az autón, aerodinamikai tesztelést végeztünk. A programunkat teljesítettük, az adatokat elemezni kell és azok alapján kiválasztani, melyek a legjobbak és azokat tovább használni” – dicsérte a munkát Alonso.

„A plusz DRS zóna jó lépés, mert elég nehéz követni az előttünk haladót, különösen a középső szektorban. Így talán jobban együtt maradnak a csoportok és remélhetőleg több lehetőség kínálkozik előzésre is a versenyen” – tette hozzá a spanyol ász.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: