DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Steiner: Ömlik a balszerencse Grosjeanra

A Haas csapatfőnöke úgy véli, a francia pilóta számára ez a most futó szezon a lehető legfájdalmasabb lehet, de hisz abban, hogy versenyzője végre feltámad, és elkezdi gyűjteni a pontjait.

Egyet biztosan állíthatunk, az idei szezonban nincs balszerencsésebb versenyzője a Formula-1-nek Romain Grosjeannál. A Haas versenyzőjét ugyanis még az ág is húzza, ha éppen nem hibázik, akkor a technika akadályozza meg abban, hogy a tehetségéhez és tudásához méltó helyen végezzen a futamokon, miközben csapattársa, Kevin Magnussen eddigi pályafutása legjobb idényét produkálja. A dán pilóta szerezte a csapat eddigi összes pontját (27), és legutóbb is a hatodik helyen végzett Franciaországban, míg Grosjean a hazai hétvégéjén a Q3-ban csapódott a korlátnak.

haas-grosjean-dppi 



A Haas csapatfőnöke, Günther Steiner úgy véli, hogy a franciára nem eső módjára hullik, hanem egyenesen ömlik ebben a szezonban a balszerencse, és hihetetlen frusztrálónak tartja, hogy még pont nélkül áll a versenyzője.

„Úgy tűnik, nekünk már csak ilyen éveink vannak, amikor az egyik versenyzőnknek megy, míg a másiknak semmi sem jön össze. Tavaly éppen Kevinnek volt olyan időszaka, amikor nem sikerült neki semmi, míg most Romain jár ugyanebben a cipőben, és nem esik, hanem egyenesen ömlik rá a balszerencse, De bízom benne, hiszem, hogy elég erős ahhoz, hogy talpra álljon és legyőzze önmagát, illetve a balszerencséjét” – fejtette ki az autosport.comnak a csapatfőnök.

Steiner szerint az autójuk egyébként minden szempontból jó, hiszen Magnussen remek munkát végez vele, és mindent megtesznek azért, hogy a francia csapattársát is talpra állítsák. Ez azért is fontos lenne, mert a konstruktőrök versenyében annak ellenére egyre jobban lemaradnak a Renault mögött, hogy az autójuk szinte mindenben felveszi a versenyt a riválissal.

„Úgy érzem, akár már most mindkét pilótánk pontot szerezhet. Romain is mindig többet akar, és remélhetőleg ez a hétvége számára is az első pontok megszerzéséről fog szólni” – tette hozzá Steiner.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: