DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 4. szombat
F1

A McLaren „beszélget” Ricciardóval

Eric Boullier elmondása szerint „szeretik” Daniel Ricciardót, és amíg szabad a piacon, a McLaren számításba is veszi őt versenyzőként – bizonyos szintű kapcsolat van a felek között.

A 2018-as Formula-1-es pilótapiac legfontosabb változója Daniel Ricciardo, akinek szerződése az idei év végén lejár. Az ausztrál bizonytalan a Red Bull jövő évi Honda-motorjaival kapcsolatban, ezért a Francia Nagydíjon újra felmerültek a spekulációk lehetséges csapatváltásáról – ezúttal a korábban nem említett McLarent dobták be a kalapba, ahol Fernando Alonso nagynevű utódja lehetne a spanyol távozása esetén.

„Egyértelmű, hogy szeretjük Danielt, én személy szerint sok éve ismerem őt. A Red Bullnál jó munkát végez” – mondta Eric Boullier, a McLaren versenyigazgatója a hétszeres nagydíjgyőztesről a Reutersnek. A francia igyekezett azt sugallni, hogy a csapat egyelőre nem a jövő évi pilótafelálláson gondolkodik, azt azonban elismerte, hogy a tapogatózás megkezdődött Ricciardo irányába.



„Amíg egy ilyen kaliberű versenyző a piacon van, addig az ember utánanéz, lehetséges-e párbeszédet kialakítani vele. De az év ezen szakaszában még mindig korai lenne jövőbeli versenyzői felállásról beszélni, ezért csak átlagos, udvarias beszélgetés folyik” – fogalmazott Boullier. Azokat a sajtóértesüléseket, melyek szerint a McLaren 20 millió dollárt is fizetne Ricciardóért, nem kommentálta.

Franciaországban Christian Hornert, a Red Bull csapatfőnökét is megkérdezték a McLaren-pletykáról. Ő azt hangsúlyozta, hogy Ricciardo vakmerő lenne, ha egy jelen állás szerint jóval gyengébb csapat kedvéért ott hagyná istállóját. „Meg lennék lepve, ha távozna, mert ő és a Red Bull jól összepasszolnak. De ez a Formula-1” – fogalmazott Horner.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: