DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Az Astont nem zavarja a Honda érkezése

A Red Bullhoz csatlakozó új motorgyártó neve meg fog jelenni a csapatnévben is, amelyben az Aston Martin már ott van - utóbbit azonban ez egyáltalán nem érdekli, csak a győzelem.

A héten a Red Bull hivatalosan is bejelentette, hogy 2019-től Honda-motorokkal fog versenyezni, így pedig a japán gyártó neve minden bizonnyal a csapat nevében is megjelenik majd, ami érdekes helyzetet szül - jelenleg az Aston Martin neve van ott a Red Bullé mellett, így kérdés, hogy velük mi lesz a következő szezontól.

"Teljesen egyértelmű: a csapat neve Aston Martin Red Bull Racing, majd az FIA természetesen ehhez hozzáadja a motorgyártó nevét is" - mondta Andy Palmer, az Aston Martin vezérigazgatója az Autosportnak. "De legyünk maximálisan őszinték: amikot TAG szerepelt a névben, mindenki tudta, hogy az valójában egy Renault. Mi a különbség ebből a szempontból a Renault és a Honda között? Az Aston Martin egyik gyártónak sem riválisa, szóval teljesen közömbösek vagyunk a név miatt."

f1_3



A Red Bull egyébként megkérdezte az Astont, hogy mit szól a dologhoz, de a gyártót nem zavarta a váltás, sőt, támogatta az energiaitalosokat a döntésben.

"Ha Ferrari-motorról beszélnénk, azzal problémám lenne! De sem a Renault-val, sem a Hondával nem vagyunk vetélytársak. Egy ideje tudunk már a dologról és alapvetően egyetértünk azzal, amerre a Red Bull haladni akar. Tegyük ezt tisztába: nincs vétójogunk, csupán benne voltunk a megbeszélésekben" - magyarázta tovább Palmer.

"Nálunk csak egy kritérium van, mégpedig hogy mindent meg kell tenni a győzelemért. A csapat egyértelműen úgy érezte, hogy a Renault-ról Hondára váltás nagyobb esélyt ad a győzelemre, így teljesen rájuk bíztam a döntést." 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: