DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 16. kedd
F1

A Toro Rosso Hartley mellett

Brendon Hartley versenyzői ülése rettentően inog. Az istálló ugyan támogatásáról biztosította az új-zélandi pilótát, de jól tudják, hogy a végső szó úgysem az övék. A tulajdonos az utódját keresi.

Ahogy arról hetekkel ezelőtt is beszámoltunk, a Red Bull már Monacóban is megkörnyékezte a McLarent, hogy adja kölcsön tesztpilótáját, Lando Norrist. Vele szeretnék pótolni az alulteljesítő Brendon Hartley-t, ám eleinte a wokingiak elzárkóztak ettől a lehetőségtől.

Most már a McLaren engedékenyebbnek tűnik és hajlana arra, hogy a szezon hátralevő részére kölcsönadják a rendkívül tehetséges brit F2-es pilótát a Toro Rossónak, de kizárólag erre a szezonra, 2019-ről szó sem lehet. Ez nem valami jó hír Hartley számára, már az sem kizárt, hogy Franciaországban sem ő ül a faenzaiak autójában.

Hartley jóval gyengébb eddig, mint Gasly


A Red Bull fiókcsapatának menedzsere ugyanakkor kijelentette, teljes mértékben jelenlegi pilótáik mögött állnak, szeretnék, ha nem lenne csere szezon közben. De vajon mennyit ér ez a támogatás, amikor a végső döntéseket úgyis a Red Bull hozza meg?

„Azt akarjuk, hogy sikeres legyen. Csapatként a Toro Rosso 100%-osan Brendon mögött áll. Ugyanakkor pilótakérdésben a Red Bull döntése a mérvadó. Csapatunk pedig a kiválasztott két versenyzővel próbálja elérni a legtöbbet, a jövő világbajnokává faragni őket” – nyilatkozta Graham Watson.

„Végső soron nem mi irányítjuk, mi történik a pilótáinkkal” – mutatott rá Watson. Márpedig, ha Helmut Markóék meg tudják szerezni Lando Norrist, akkor Hartley-nak vajmi kevés esélye van a Toro Rossónál maradni.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: