DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Vettel kifakadt a „rövidlátó” kritikusokra

Az év egyik leglaposabb futamát követően a ferraris védelmébe vette az F1-et, szerinte ugyanis más sportágakban is vannak unalmas meccsek, nem lehet minden fordulótól körömlerágós izgalmakat várni.

Sebastian Vettel beállt a Mercedes csapatvezetője, Toto Wolff mellé – míg Wolff a Monacói Nagydíj után címzett érveket a versenyt unalmasnak nevező kritikusok felé, addig Vettel a tegnapi Kanadai Nagydíj végeztével tette ugyanezt.

„Azt nem tudom, hogy ez a futam kívülről mennyire volt izgalmas, nekem az autóban helyzettől függetlenül mindig van valami dolgom” – nyilatkozta a német. „Azt viszont nem értem, miért ilyen rövidlátóak az emberek. Szerintem nem megalapozottak a kritikák. Hét verseny ment le a szezonból, ezek közül voltak unalmasak, de szerintem voltak fenomenálisak is. Biztosra mondhatom, hogy a jövő héten kezdődő foci-vb-n is a lesznek eseménytelenebb meccsek, amiket ugyanúgy megnéznek majd az emberek, várva az izgalmasabbakat.”

kanada-2018-rajt



„Egyszerűen nem lehetnek mindig jobbnál jobbak a futamok” – bizonygatta Vettel, egy érdekes és fontos tényezőre felhívva a figyelmet: egyrészt, hogy a pilóták minden tudásukkal mennek előre és küzdenek a lehető legjobb pozíciókért. Ez a nyilvánvaló, ezt is várja el a néző tőlük. Amit viszont Vettel jó érzékkel hozott fel, hogy másrészt a versenyzők azon is fáradoznak, hogy ellehetetlenítsék a mögöttük érkező riválisok előzési kísérleteit – beosztják az erőtartalékaikat, védekeznek, előnyt építenek ki. Hihetetlen profi emberekről van szó, akik centire pontosan tudják, mikor hová kell helyezni az autót, és persze csak ritkán hibáznak ebben. Ebből fakadóan nem lehet minden versenyhétvégén körömlerágós izgalmakra számítani.

Vettel véleményt egyébként Valtteri Bottas is osztja, aki egy másik kritizált témát is behozott a képbe: a finnek a futam második felére az üzemanyagfogyasztás miatt kellett visszavennie a tempóból. „A rajt izgalmas volt Maxszel [Verstappen] csatázva, de azt követően már csak hajszolni próbáltam a Ferrarit. Az első etap során elég sok üzemanyagot elhasználtam, ezért a vége felé már sokat kellett spórolnom. Eléggé eseménytelen verseny volt” – tette hozzá. 

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: