DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 30. kedd
F1

Wolff: Ne legyünk már levertek egy futam után

Toto Wolff védelmébe vette Monacót - szerinte a közvélemény folyamatosan az öröm és a depresszió között hintázik, attól függően, hogy éppen mennyire alakul izgalmasan egy-egy F1-es futam.

Egyhangúsága és kiszámíthatósága miatt a versenyzők és a nézők felől is számos kritika érte a múlt hétvégi Formula-1-es Monacói Nagydíjat. Lewis Hamilton saját bevallása szerint versenyzés helyett sokkal inkább csak cirkált a városban, míg Fernando Alonso úgy fogalmazott, a nézők helyében legszívesebben visszakérné a „valaha volt legunalmasabb verseny” jegyárát. 

monaco-action-futam-2018

Felmerült már a pálya vonalvezetésének megváltoztatása, de a tervek leghamarabb évek múlva valósulhatnak meg


Akárhogy is, az kétségtelen, hogy az eseménytelenségre előre fel lehetett készülni. Az F1-es autók termetesebbek, és érzékenyebbek a légáramlatokra, mint korábban bármikor, így törvényszerű volt, hogy nem a hercegség pályája fog a gépek természetes közegeként szolgálni. Több izgalmas F1-es futamot láttunk már idén, ezért Toto Wolff szerint nem eshetünk abba a hibába, hogy egyetlen laposabb forduló után azonnal magát a Formula-1-et nyilvánítjuk unalmasnak. „Vannak nagyon izgalmas utcai versenyek is, elég csak megnézni Bakut, a hosszú egyenesével látványos küzdelmeket szokott produkálni” – vette védelmébe a városi helyszíneket a Mercedes csapatfőnöke.

„A múltban Monacóban is láttunk izgalmas helyzeteket, egyszerűen azért, mert a versenyzők nagyon közel tudnak egymáshoz kerülni, a változó időjárásról és a biztonsági autó szerepéről nem is beszélve. Ne hintázzunk már a depresszió és az öröm között. Most megint rossz a hangulat, de ha a következő verseny jól fog alakulni, akkor megint mindenki ujjongani fog az izgalmak miatt. Egyszerűen csak vannak ilyen napok, és kész.”

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: