DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

A Mercedes háborog, hogy embereit kiadták

A Ferrarit felmentették a csalás vádja alól Monacóban, ám a Mercedes csapatfőnökének nagyon nem tetszik, hogy név szerint említik csapata két szakemberét, amivel úgymond lebuktatták őket.

Hosszú évek óta megszokhattuk, ha egy istálló az élre kerül, vagy veszélyessé válik egy másik csapatra, akkor állandó jelleggel bepanaszolják az FIA-nál, hogy bizonyos különleges megoldásai illegálisak, vizsgálják meg.

Most is ez történt, a Ferrari állandóan támadások kereszttüzében érezheti magát az évad eleje óta. A nem sokkal korábbi, padlólemezes ügyét követően most azzal vádolták meg a Scuderiát, hogy az energiavisszanyerő-rendszernél csalhatnak, az akkumulátorból ugyanis a megengedettnél több plusz energiát nyernek vissza egy ügyes, a mérőműszereket kikerülő megoldással.

Ez azonban illegális, így Monacóban az FIA komoly plusz műszerekkel mérte a pontos visszatáplálást, de már a futam előtt jelezte a szövetség, hogy semmilyen illegális trükköt nem találtak, a Ferrarik szabályosak.

Név szerint említenek az ítéletben két szakembert, ami Wolffnak nem tetszik


Ezt közlő, hivatalos ítéletükben azonban név szerint idéznek két Mercedesnél dolgozó szakembert, köztük James Ellison technikai igazgatót (valamint Lorenzo Sassit), ez az eljárás pedig nagyon nem tetszett Toto Wolff csapatfőnöknek, ugyanis sosem szoktak név szerint kiadni senkit ilyen ügyekben.

„Egyik legfontosabb feladatom, hogy az embereimet megvédjem. Ebben az ítéletben név szerint hivatkoznak két fontos dolgozónkra is, így mérges vagyok az FIA-ra. A csapatunkat nyugodtan megnevezhetik, de személy szerint ne emeljék ki az embereimet, ilyen eddig nem volt” – nyilatkozta bosszúsan Wolff.

Egyébként már a konkrét megnevezések előtt nyílt titok volt, hogy a Mercedes dobta fel a Ferrarit a szövetségnél, ezzel azonban teljesen egyértelművé vált. A csapatfőnök bízik abban, hogy ettől még a riválissal ápolt jó kapcsolat nem romlik meg.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: