DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Vettel: Daniel egyszerűen gyorsabb volt

A Ferrari négyszeres világbajnoka hiába próbált meg mindent a monacói futamon, a végén a teljesen elhasználódott gumikon örült, hogy másodikként célba ért.

Noha végig ott loholt Daniel Ricciardo nyakán Sebastian Vettel a Monacói Nagydíjon – aki az időmérőn is simán verte őt –, egyetlenegy igazi támadást sem tudott indítani az ausztrál ellen, hogy megelőzze őt. A futam utáni nyilatkozatában elmondta, akármivel próbálkozott, a Red Bull pilótájának mindenre volt válasza, és akkor sem tudott mit kezdeni a négyszeres világbajnok, amikor Ricciardo motorgondokkal küzdött. Az abroncsok cseréjét követően nem tudta teljesen felvenni az ausztrál tempóját, emellett az ultralágy gumik is gyorsan fogytak.

Vettel-Monaco-dppi



„Hiába szóltak rádión, láttam, hogy gondjai vannak, nyomtan is neki. Ám ahogy megközelítettem, egyszerűen küzdenem kellett azért, hogy mögötte tudjak maradni. Az alagútból kijövet pedig mindig messze voltam tőle, így egyszer sem tudtam megpróbálni egy előzést. Hiába volt a DRS-szakasz, ami normál esetben segít, még ott is gyorsabb volt nálunk az összes gondja ellenére” – jelentette ki a crash.net-nek a Ferrari versenyzője.

Vettel elismerte, hogy amikor öt körrel a vége előtt véget ért a virtuális safety car-időszak, már annyira küzdött az elkopott abroncsaival, hogy pillanatok alatt öt másodperces hátrányba került.

„Igazából nem tudom, hogy mi történt, mert azt gondoltam, hogy a köztünk lévő McLarent rövid idő alatt le tudom majd előzni az újraindítást követően, amit aztán nem sikerült megtennem, mert az elkopott gumijaim lehűltek. Egy kört még küzdöttem, hátha sikerül, aztán már nem akartam kockázatot vállalni, pedig mindenképpen jó lett volna úgy befejezni a versenyt, hogy végig nyomás alatt tartom Danielt” – tette hozzá Vettel.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: