DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Alonso: Ez volt minden idők legunalmasabb versenye

A kétszeres világbajnok spanyol pilóta, Fernando Alonso nem volt elragadtatva a Monacói Nagydíjtól, ráadásul még ki is esett. Ahogy szokta, nem rejtette véka alá véleményét.

Először fordult elő 2009 óta, hogy Monacóban nem kellett pályára küldeni a biztonsági autót. Még úgy sem történt sok minden, hogy Daniel Ricciardo elvesztette motorerejének negyedét, ennek ellenére is simán nyert.

A világbajnoki pontversenyt vezető Lewis Hamilton szerint vasárnap délután nem igazán volt szó versenyzésről. De nem volt elájulva a látottaktól a McLaren pilótája, Alonso sem, aki a tavalyi hercegségbeli nagydíjat kihagyta az Indy 500 miatt.

„Rendkívül unalmas volt. Úgy értem, ez lehetett a valaha volt legunalmasabb futam. Safety car, sárga zászló nélkül a sportágnak szüksége van valami show-ra, mert ez most nagyon csalódáskeltő látványt nyújtott. Szóval úgy gondolom, adnunk kellene valamit a szurkolóknak, ha már kifizették a jegyeket” – osztotta meg benyomásait a spanyol versenyző.



Alonso szerint a pálya tehet az unalomba fulladt nagydíjról, nem pedig a pilóták.

„Monaco egyszerűen ilyen. Biztonsági autó vagy bármilyen váratlan esemény nélkül meglehetősen unalmas. Legtöbbször abban a pozícióban intenek le, amelyből elindultunk” – panaszkodott a hetedik helyről váltóhiba miatt kiesett autóversenyző.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: