DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Horner: Ezért nem írt még alá Hamilton

Októberre várták Lewis Hamilton szerződéshosszabbítását a Mercedesnél, ám május végéig sem történt meg. Rengeteg híresztelés kering ennek okáról, ám a Red Bull csapatfőnöke sejti a választ.

Többször is kitűztek a felek újabb és újabb időpontokat, amikorra már szerették volna végleg rendezni a helyzetet, az előző évad zárófutama után Melbourne-ről beszéltek, majd „három-négy futam” elteltéről. Ám május végén még mindig nincs aláírt szerződése egyik Mercedes-pilótának sem a jövő évre. 

Elvágyódna Hamilton a Mercedestől? Kevés esély van erre. A Red Bull csapatfőnöke tudni véli, hogy a kötélhúzás egyedül a pénzösszeg miatt zajlik a felek között, Lewis Hamilton ugyanis elképesztő mértékű fizetésemelést kér csapatától, amit egyelőre az Ezüst Nyilak vezetősége vonakodik megadni.

Valóban csak a horribilis fizetési igény miatt késlekednek?


Már öt hónapja nyilatkozta Toto Wolff, hogy szinte mindenben megállapodtak, mégsem írt még alá a brit ász. Miért történhetett ez? „Kizárólag a pénzzel lehet kapcsolatban ez a nagy halogatás. Biztos vagyok benne, hogy egy groteszk pénzösszegről van szó, amely Toto (Wolff) és Niki (Lauda) habozását előhozta” – reagált a témára Christian Horner.

„Hát igen, Lewis életvitele nagyon sok pénzt felemészt, drága mulatság. Ráadásul négyszeres világbajnok élpilóta, kétlem, hogy olcsó lenne. Ez az egyetlen, amit el tudok képzelni a késlekedés okaként” – tette hozzá a csapatfőnök. Tény, hogy legutóbb már úgy nyilatkozott a Mercedes csapatfőnöke, hogy immáron nem határoztak meg határidőt a szerződés aláírására.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: