DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Elromlott a McLaren, de Alonso javulást vár

A kétszeres világbajnok technikai hiba miatt nem tudta végrehajtani csütörtöki programjának egy részét. Ugyanakkor szombatig jelentős javulásra számít és jó rajtpozícióra.

Fernando Alonso tavaly kihagyta a patinás Monacói Nagydíjat, hogy az indianapolisi 500 mérföldes viadalon vehessen részt. Egy év szünet után most visszatért a spanyol ász a hercegségbe, de a McLaren-Renault technikai problémákkal küzdött az első szabadedzésen, így jelentős idő veszett kárba.

Bár a fékhiba miatt mindössze tizenhat kört tehetett meg a délelőtti gyakorláson, délután még hozzátett negyvenkettőt, így nagyrészt behozta lemaradását. Ráadásul a gondok ellenére is befért a legjobb tízbe az eredménylistán (az FP2-ben), erre szeretne építeni a szombati időmérő edzésen.

A McLaren ugyan rakoncátlankodott, de így is sokat vár ettől a hétvégétől Fernando Alonso


„Nehéz nap van mögöttem. Az első szabadedzésen fékproblémáim adódtak, így a másfél óra nagyobb részét a bokszban voltam kénytelen tölteni. Emiatt csalódott voltam, mert ezen a helyszínen végképp fontos, hogy minél több kört tegyünk meg az új fejlesztésekkel ellátott autóval, hogy rendben legyen az önbizalmunk” – nyilatkozta Fernando Alonso.

„A srácok remek munkát végeztek a garázsban, az autó tökéletesen elkészült a második edzésre, így a kiesett időből sokat be tudtam hozni délután. A pálya folyamatosan változik, így szinte teljesen más autót vezetünk az FP1-en és az FP2-n, aztán megint egy különbözőt a kvalifikáción, ahol két másodperccel gyorsabbak vagyunk.”

„Fontos, hogy mindig a legjobban alkalmazkodjunk, rugalmasnak kell lenni. Az időmérő 99%-ban meghatározza a versenyt Monacóban, szombaton nagyon jó kört kell összeraknunk, a verseny kicsit könnyebb. Még jelentős javulásra számítok csapatunktól és arra, hogy szombaton is versenyképesek leszünk” – tekintett előre bizakodóan Alonso, akit tegnap hírbe hoztak a Ferrarival a jövő évvel kapcsolatban.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: